Movansha
Nanopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Merhaba, forumda böyle bir konu görmedim ve açma isteği hissettim. Günümüzde insanların çoğu basmakalıp düşüncelerle, ön yargılarla yaşıyor. Tartışmaya girmeden cevaplar belli oluyor. Bu durum bazen bende de oluyor tabi bende kusursuz değilim. Psikoloji, zihin ve bilinç gibi konularda derinlemesine olmasa da biraz araştırma yapmayı seviyorum. Fikir edinmemize ve düşünmemize yardımcı olacağını düşündüğümden sorular sormak istiyorum:
Sorular bunlar. Soruya troll olsun diye ya da sadece yazmak için sorunun içeriğinden (gelişime açık ol bu kadar basit ve benzeri) cevap verecekler yazmasın.
- Bir insan ön yargılardan kendisini nasıl arındırabilir?
- Bir insan kendi beynini kolayca kandırabilir ya da beyni tarafından kandırılabilir. Peki bu durumlardan nasıl kaçınılır?
- Elbette insanların inançları ve duyguları olacak ancak gerektiğinde de objektif bakış açısı nasıl sağlanır?
- Aşırı yetersiz hissetme ya da aşırı zeki hissetme gibi bazen aldatıcı olan durumlarının önüne nasıl geçilir?
- Farkındalık nasıl sağlanır?
Sorular bunlar. Soruya troll olsun diye ya da sadece yazmak için sorunun içeriğinden (gelişime açık ol bu kadar basit ve benzeri) cevap verecekler yazmasın.
Son düzenleme: