Gelismek icin konu ve Framework onerisi

222744

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
5
Oncesinde temel Java bilen bir ogrenci olarak C#'a gecmeye karar verdim, gecis sebebim masaustu uygulamalarda daha cok kullanilmasi ve net Core tarafinin yukselmesiydi. Async haric eksigim oldugunu sanmiyorum. Aklimda hiçbir fikir yok.

Bir arayuz kutuphanesi ogrenmis olurum diye avalonia UI ogrendim biraz. Platform bagimliligi olmasi kendine cekti API kullanan hiçbir şey yapmadigim icin daha once hem bir de bir grafik kutuphanem olur diye dandik bir meteoroloji uygulamasi yapti. Bir gunluk isi var bitmek uzere fakat bitirmeye useniyorum, koddan cok grafikerlik yaptirtti zaten Java'dan da SQLite kullanmisligim var.

Proje yapmak yerine neden Framework konu ariyorsun diyecek arkadaşlar, sonuna kadar hakli fakat yeni bir şey ogrenmeden bir şey yaparken sikintidan catliyorum, butun gun TP sosyal ve Reddit'te geziyorum.

Aklimda iki proje var aslinda, biri bir Torrent istemcisi yazmak fakat o kadar networking yok bende hatta hiç yok. Biri de bir ISO yazici. İkincisini yapacagim gibi de aklim su an bombos ve sikiliyorum. Bu seneki bilgisayara ellesecegimiz iki konu da sayisal tasarim ve nesneye yonelik programlama olacak o sebeple sayisal tasarim disi bombosum. Bilgisayar muh okuyorum.

@Roines hocam onerilerinizi bekliyorum

Simdiden teşekkürler, iyi kafa utuledim farkindayim kusura bakmayin.

Hocam bir ara(YKS 2024'ten sonra ) borsa üzerine bir uyguluma yazma fikrim var. Belki sizde böyle bir şey yapabilirsiniz. Tam olarak hangi alanlarda olduğunuzu kavramış değilim . Sadece "yazılım","uygulama","fikir"; kelimelerini görünce aklıma bu geldi.
hisseler üzerine bazı oranlar var. Örnek vermek gerekirse f/k oranı =
Hisse senedi fiyatı/Hisse başı kar.
F/k sı düşük olan şirket ucuz /potansiyelli şirket denilebilir.(iş f/k ile bitmiyor ben de daha öğrenme aşamasındayım, ancak benim kafamda böyle bir fikir var.)

Çok bilgisayar başında oturuyorsun. Ondan sıkılıyorsun. Daha az vakit geçir bilgisayar önünde ama daha verimli kullan. Eğlenceni dışarıda yaşa, hayat sana ilham verir.

@insanimsi C#'a geçtiyseniz eğer .NET Framework kısmına abanmanız lazım bayağı. Çünkü TR sınırları içerisinde çoğu şirket .NET tabanlı yazılım geliştiriyor.

Global olarak düşünüyorsanız farklı diller gerekebilir. Proje yapma kısmı önemli değil, bilgi birimi önemli.

Global olarsk su anda bir isim yok, eger olacaksa da once burada ekmek tutabilir bi sekle gelip oyle gitmek isterim zaten.
ASP.NET ve .NET Framework kullanimimiz cok ve her ortamda, pidecisinden kurumsalina.

Cok tesekkur ederim

Çok bilgisayar başında oturuyorsun. Ondan sıkılıyorsun. Daha az vakit geçir bilgisayar önünde ama daha verimli kullan. Eğlenceni dışarıda yaşa, hayat sana ilham verir.
Bu bir gercek evet. ozrllikle son bir aydir arkadaslarimin hepsinin yurtlarina gitmesiyle (hepi topu 2 tanr vardi zaten yakinimda) artik tamamen Starcraft oynuyorum bos vaktinde :/

Biraz gec aciyor bizimkiler, okul bana yarayacak ins.
Borsadan hic anlamam ama bankaci bir uzak akrabamiz da buna yonelik bir tavsiye vermisti. Hic bir fikrim olmadigi icin gozumde kestiremiyorum haliyle su an

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…