diegoarmano
Hectopat
Ben 10. sınıfta alan seçmeden önce bu tanıdığımla bir kafede oturup sohbet etmiştim kariyerimi şekillendirme açısından. O zamanlar bende gemi istiyordum ama makine bölümünden ziyade ulaştırma-işletme kısmını düşünüyordum yine de makine bölümü hakkında bilgi almıştım. İşin sonunda eşit ağırlık seçmiştim ama olsunHocam bu meslekte çalışmak için gemi ile alakalı bölümlerden mezun olmak gerekiyor diye biliyorum. Emin misiniz?
Maaş konusunda baya yüksektir bu arada. Bu tanıdığım o dönem 9000 Dolar civarında bir ücret alıyordu ama 6 ayda bir geliyordu genellikle. Çünkü gemide kontrat sistemi varmış. Genellikle 3+1, 6+1, 9+1 imzaladığını söylüyordu. Yani 3 ay çalışıp 1 ay tatil yapıyor ama o 1 aylık tatilde de kontrat geçerli olduğundan maaşını alıyordu diye hatırlıyorum. Ekstrası olarak dünyayı gezdi adam. Para versem bu kadar gezemem diyordu. En son aldığı kontrattan sonra gemi işini bırakıp petrol platformunda işe başlamıştı diye hatırlıyorum. Büyük ihtimalle makine mühendisi olarak mezun olmasaydı bu petrol platformunda çalışamazdı.