Gemini'da farklı platformlarda farklı uzunluklarda cevap nasıl alınır?

Yer
İstanbul
Ben toplamda üç tane platformda Gemini kullanıyorum. Bilgisayarda tarayıcı üzerinden konuştuğumda genellikle yazılım ve teknik konularda soru soruyorum. Bu yüzden de daha detaylı cevap almak istiyorum. Telefonda ise daha kısa, işlem yaptırmaya yönelik sorular soruyorum. Mesela "şunu ara", "şu uygulamayı aç", "takvime şunu ekle" gibi. Telefon üzerinde aldığım cevapları bir iki cümle kadar görmek istiyorum. Bir de akıllı saat kullanıyorum. Orada da genellikle birilerini aramak ve çok kısa bilgiler almak için kullanıyorum. Akıllı saatten sorduklarımda da ekstra cümleler duymak istemiyorum. Mesela "şu dağın uzunluğu nedir" gibi bir bilgi sorusunda doğrudan "x metre" gib, tek kelime cevap almak istiyorum. Sıkıntı ise şu, bilgisayardan eklediğim sistem promptları tüm cihazlarda geçerli oluyor. Bilgisayarda detay görmek istediğimde akıllı saatte yarım saat konuşmasını dinlemek zorunda kalıyorum. Ayrıca kendisine sorduğumda konuşmayı yaptığım platform ile alakalı bir bağlama sahip olmadığını söyledi. O yüzden şu cihazda şöyle cevap ver gibi promptlar giremiyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bu tarzda kullandığınız prompt veya çözümler var mı?

Gem'ler diye bir kısım var oluyorsa oradan oluyordur, yoksa bilmiyorum.

Ben hiç "hey Google" gibi özellikleri kullanmadığım için deneyimlemedim, her formatta ilk kapattığım ayar oluyorlar. Saatimde de Gemini'yi her gün zorla kapatıyorum hatta arka planda durduk yere çalıştığı için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı