Gençlerin yüzde kaçı yurt dışında yaşamak istiyor ve neden?

Gençlerin yüzde kaçı yurt dışında yaşamak istiyor ve neden


  • Oy verenlerin toplamı
    145
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekonominin kötü olmasından, iş bulmanın çok zor olmasından dolayı gitmek istiyorum. Ama ülke düzelecek deseler vazgeçerim.
 
Çünkü düzeleceğini sanmıyorlardır. Sokağa çık bi bak etrafa, en basit olayda bile kavga ediyor insanlar. Huzur yok, saygı yok. Cahillik var, saygısızlık var, kabadayılık var her yerde.
Nası sanmıyorlar arkadaşım! Atatürk naptı? Yoktan kurmadı mı bu ülkeyi? Niye biz yapamıyoruz? Atatürkden ne eksiğim var benim, senin? O da insan, bizde.
 
Ülkeden gitceğinize düzeltmek için çaba gösterin. Öyle gideceğim hüü demekle olmuyor her şey. Ha gideceğim derseniz, kapı orada. Ne kahramanlar ne insanlar gördü bu Vatan. Siz gidersiniz başkası gelir.

Ben çalışıp iyi bir dereceyle yurt dışına çıkıp kendimimi kurtarıyım yoksa bu devlet büyükleri tarafından milletin sömürüldüğü yerde bendemi sömürüleyim, ülkeyi seviyorum, devleti değil.
 
Ülkeden gitceğinize düzeltmek için çaba gösterin. Öyle gitcem hüü demekle olmuyor her şey. Ha gidecem derseniz, kapı orada. Ne kahramanlar ne insanlar gördü bu vatan. Siz gidersiniz başkası gelir.
İnsanların zihniyetini değiştirmek çok zor ömür yetmez.
 
Amacım, iyi bir üniversite kazanıp yurtdışında kendimi okuduğum alanda geliştirmek. Sonrasında belki şans yüzüme güler ve yurtdışında yaşarım, ya da tekrardan ülkeme dönerim. İkisi de benim için uygun, illa yurtdışı diye ağlamam. Diğer ülkelerin de gerçeğini görebiliyoruz şükür.
 
Yolun ortasında hayvan gibi çukurdan geçmek zorunda kalıyoruz her mesai bitişinde, mâlum araç hasar alıyor. 1 Aydır da böyle, hala böyle devam ediyor düzeltmiyorlar da. Tek dert bu mu? Bu dediğim şey diğerlerinin yanında %0.1'i ama yine de dile getiriyorum.

Hocam yol bisikleti sürüyorum ben. Bizim mahalleden anayola geçene kadar popom acıyor yolun bozukluğundan :d Sahile gidene kadar da anayoldan gidiyorum yol düzgün olduğu için. Ama o da tehlikeli oluyor biraz. Beni dediğim gibi şehir yapılanması bile çok kötü etkiliyor, sokaklar yamuk yumuk, dar. Evlerin bazısı bi tarafa dönük, bazısı diğer tarafa. Ülkenin her yerinde düzensizlik başı çekiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı