Genetik mühendisliği güzel mi?

Mbha

Centipat
Makaleler
2
Genetik mühendisliği güzel mi? Maaşı ve saygınlığı önemli. Sizce nasıl bir meslek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genetik mühendisliği güzel mi? Maaşı ve saygınlığı önemli. Sizce nasıl bir meslek?

Nerede okuduğuna bağlı değişir 50k sıralama üzeri bir üniversite bölümünden tercih edersen anca özel hastanede laboratuvarda çalışırsın asgari maaş ile. İyi bir üniversite mezunu ve dil sahibi kişi için önü çok açıktır diye tahmin ediyorum kendini geliştirmek tamamen sana kalıyor.

Maaşı ve saygınlığını bilmiyorum ama bir işi parası için bakıyorsanız çok sürmez o meslekte olmanız. Çünkü istediğiniz için okumuyorsunuz.
hocam aslına bakarsak genetik ilgimi çekiyor. Hesaplama ve olasılıklar hoşuma gidiyor. Benim için en önemlisi o. Maaşın iyi olması da önemli bir etken.

Ben mesleğin geleceğini biliyorum; maaşı falan da zaten buna göre şekillenecektir. Kuzenim Tıp okudu ardından TUS'da iyi bir puan yapınca Genetik bölümüne yöneldi. Çünkü o da biliyor geleceği çok sağlam. Crispr CAS9 editleme sayesinde gelecekte herkes genlerini değiştirecek. Doğacak çocukların özelliklerini seçecek. Hatta bitki genlerini düzenleyerek çok daha faydalı bitkiler üretilecek. Longevity(ömür uzatma)'nin en önemli alanı; bir sürü hastalığın tedavisinde bu kullanılacak. Şimdiden bile SMA-hani SMA'lı bebekler var ya işte o hastalık- hastalığının tedavisinde kullanılıyor.

Biyolojinin, teknoloji dünyasında karşılığı elektriğin keşfi ya da transistörün keşfi falan sayılabilecek nadide bir alanıdır.

Gider bir özel gen editleme kliniği açarsın; paraya para demezsin. Ya da statü peşindeysen araştırma yapmak için de en sağlam bölümlerden biri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı