Geometri çalışmak ne kadar gerekli?

mamicekc

Femtopat
Merhaba, günlük 3 saatimi geometriye ayırıyorum. Daha üçgenlerde benzerliğe yeni geçiyorum ve TYT-AYT 345 Geometri Kitabından konuları ilerletiyorum. Yani anlayacağınız sorular kolay değil ve geliştirici. Sorunuma gelirsek sizce en fazla kaç dakika bir geometri sorusunu yapmayla uğraşmalıyım? Geçen gün bir soru üzerinde yaklaşık 40 dakika düşündüm soruyu yaptım fakat neredeyse bu benim geometriye ayırdığım zamanın 1/3'ünü yedi. Yani bunun yararlı olup olmadığını bilmiyorum.

TYT-AYT 20 soru çıkıyor, konulara hakim birisi çıkmış soruları çerez gibi yiyor yani geometriden ÖSYM hayvan gibi zorlamıyor. Şu an ne kadar en fazla uğraşmam gerek gibi sorulara gerek yok, senin şu an yapman gereken yok adım adım konu bitirip soru çözmen. İstersen bir soruya bir gün ayır. Üçgenler bitene kadar istikrara devam, sonra ekmeğini yiyeceksin.

TYT-AYT 20 soru çıkıyor, konulara hakim birisi çıkmış soruları çerez gibi yiyor yani geometriden ÖSYM hayvan gibi zorlamıyor. Şu an ne kadar en fazla uğraşmam gerek gibi sorulara gerek yok, senin şu an yapman gereken yok adım adım konu bitirip soru çözmen. İstersen bir soruya bir gün ayır. Üçgenler bitene kadar istikrara devam, sonra ekmeğini yiyeceksin.
Teşekkürler

Merhaba, günlük 3 saatimi geometriye ayırıyorum. Daha üçgenlerde benzerliğe yeni geçiyorum ve TYT-AYT 345 geometri kitabından konuları ilerletiyorum. Yani anlayacağınız sorular kolay değil ve geliştirici. Sorunuma gelirsek sizce en fazla kaç dakika bir geometri sorusunu yapmayla uğraşmalıyım? Geçen gün bir soru üzerinde yaklaşık 40 dakika düşündüm soruyu yaptım fakat neredeyse bu benim geometriye ayırdığım zamanın 1/3'ünü yedi. Yani bunun yararlı olup olmadığını bilmiyorum.

Hedefinizdeki sıralama nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı