Gerçek dünyadaki tüm sistemleri içeren bir oyun yapmak için nasıl bir sistem gerekir?

Makaleler
12
Şöyle bir fikir düşünüyorum. Oyunda her şey gerçekçi olacak ve fizik yasalarına uygun olarak yer alacak. Örneğin her bir nesne atomlardan oluşacak. Yani atomların birleşmesiyle nesneler ortaya çıkacak. Atom altı parçacıklar dahi olacak.

O kadar gerçekçi olacak ki nesneler fizik kurallarına uygun bir şekilde parçalanabilecek. Kimyasal reaksiyonlar sağlanabilecek. Özetle gerçek dünyadaki fizik yasaları atom altı parçacıklara kadar oyunda olacak.

Bunun için donanımlar açısından nasıl bir sistem gerekir?

Sistemi bilmiyorum fakat fizik motorunun gerçeğe yakın olduğunu düşündüğüm tek oyun Beam.NG Drive. İnceleyebilirsiniz bence.

Zaten biz bunun içindeyiz. Yani her şeyi hesaplayıp uygulayan bir sistem gerçek hayat dediğimiz şey. Biz ne zaman yaparız onu bilmem.

Bu konuya ilgili "13. Kat" diye bir film var, şiddetle tavsiye ederim.

Zaten biz bunun içindeyiz. Yani her şeyi hesaplayıp uygulayan bir sistem gerçek hayat dediğimiz şey. Biz ne zaman yaparız onu bilmem.

Bu konuya ilgili "13. Kat" diye bir film var, şiddetle tavsiye ederim.
Şiddete karşıyız, bir daha olmasın. :) Bu işin şakası. Bir de oyun olarak böyle bir şey olsa neler yapılır bir düşün.
Diğer insanların bilgisayarları bu oyunu kaldıracak mı peki?
Şu an en güçlü bilgisayar da kaldırmaz.

Fiziği kendiniz kodluyorsunuz. Bunun için Unity bile kullanır. Ama her şey, gerçeğe yakın yapmak istiyorsa Unreal Engine5 kullanabilir.
Peki bunda beğenmedim emojisi atmanızı gerektirecek şey nedir? Şu an piyasada olan, ucuz ve düzgün fiziğe sahip bir oyun önerdim ki inceleyip fikir edinebilsin. Ki bu oyunda her materyalin cinsini, ağırlığını ve stres durumundaki gerilimini inceleyebiliyorsunuz. Bence gayet güzel detaylara sahip.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı