Gerçek yüzümüzü ön kamera mı gösterir arka kamera mı?

Neden sordunuz peki?
Çok rahatsız olmaya başladım.
On kameralarda genelde selfie cekildigi icin arka kameraya gore daha dar acili bir mercek kullanilir. Arka kamera ile ise genelde manzara, grup fotografi vs. cekildigi icinse genelde genis aci mercekler kullanilir.

Dar acili mercekler yapisi itibariyle perspektif algisini azaltip, kusurlari gizler. Genis aci merceklerde ayni aciyi elde etmek icin objeye daha cok yaklasman gerektigi icin kusurlar daha cok on plana cikar.

Kisacasi, arka kameranla yuzunu cekersen seni oldugundan daha yamuk ve sisman gosterir.

Eki Görüntüle 1138233
Başkası beni ön kameradaki gibi mi görüyor yani hocam?

Çok rahatsız olmaya başladım.

Başkası beni ön kameradaki gibi mi görüyor yani hocam?
Bu sorunun cevabi net olarak su:
Insanlar seni 35mm mercek takilmis bir full frame sensorlu kameranin cektigi fotograflardaki gibi goruyor.

Dunyadaki her seyin matematiksel bir karsiligi var ve bu sorunun tam olarak karsiligi budur.

Arkadaşlar, merhaba. Bugün karşılaştığım bir durumu anlatmak istiyorum. Ön kamerada çektiğim selfie gayet düzgün, alışık olduğum yüz. Arka kameradan çekince tövbe bismillah, yüzüm yamuluyor. Şimdi merak ettiğim konu ise, insanlar beni ön kameradaki gibi normal mi görüyorlar yoksa arka kameradaki gibi yamuk halimi mi görüyorlar? Kafayı sıyırmak üzereyim.

3 yıl geçmiş ancak deneyimlerime göre anlatayım: Ön kamera ile çekerken, kulaklarım vb. kameradan ne kadar uzak olursam olayım gözükmüyor. Ancak aynada gözüküyor, demek ki ön kamera yüzümü gerçekten daha geniş çekiyor. Arka kamerada ise, arkadaşlarım bile çoğunlukla beni gördüklerinde "bu sen misin?" diyorlar. Ve görüntüyü terse çevirirken adeta farklı biriymiş gibi gözüküyor. Yüzümün sol ve sağ tarafı tamamen farklı kişilermiş gibi oluyor. Artı olarak ise o kadar kilo verdim ama arka kamerada hâlâ obez gibi duruyor yüzüm. Hiçbir aynada ve ön kamerada öyle obez gibi durduğumu görmedim ve çevremden aldığım yanıtlarda öyle olmadığı yönünde. iPhone arka kameralarında aynaya daha yakın bir görüntü olduğunu gördüm. Arka kameranızda, aynadaki görüntünüzde, ön kameradaki de tam olarak doğru değil çünkü işin psikolojik boyutu var. Bizler arka kameradaki görüntümüzü görünce tam olarak tersimizi görüyoruz. Böyle olunca da o kadar farklı geliyor ki o kusurları görüyoruz. Ki şöyle; arka kamerada bazı arkadaşlarım olduğundan çirkin çıkıyor bazen. Bence gerçek görüntünüzü algılamanın yolu şu: Bir aynayı sizi görecek şekilde, diğer aynayı da, sizi gören aynayı görecek şekilde koyun. Bu sayede terse çevrilen görüntünüz tekrar terse çevrilecek. Böylece gerçek görüntünüzü göreceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı