Gerçekçi olmayan şeylerden nasıl zevk alabiliyorsunuz?

Factorio Resident Evil yapısında bir oyun değil ki. 3rd person hikayeli bir oyun olsaydı Factorio, tıpkı Resident Evil gibi, karakterin cebinden petrol rafinerisi çıkartması garibime giderdi. Ancak şu anki haliyle garibime gitmiyor.

Bence senin problemin zaten realizm degil, bullet sponge sevmiyorsun.

Sadece ve sadece 3rd person hikayeli oyunlarda realizm eksikligi beni rahatsiz ediyor demek basli basina garip.

Sonucta bu subjektif bir sey, 3 kelimeli ismi olan oyunlari da sevmiyor olabilirsin; yapacak bir sey yok.
 
Çünkü o düşmanı öldürmen değil, zekanı kullanıp çeşitli yollarla ondan kaçman gerekiyor. Tek kişilik oyunlarda bile oyuncuya karşı bu tarz challenge'lar olur.
 
Oyunu, filmi ya da daha doğrusu sunulan içeriği belirlenen hatlar içerisinde ele aldığımdan dolayı sorun olmuyor. Felsefi ya da mantıksal açıdan bakacaksam zaten bu içeriklerle de haşır neşir olmamam gerekir. Red Dead Redemption 2 gibi ayrıntıları bol olan oyunda bile cebimizden 200 tane şişe çıkabiliyordu.
 
Resident Evil pek oynamadım ama bildiğim kadarıyla haritada dolaşıp ekipman topluyorsun ve topladığın ekipmanları kullanarak karşına çıkan yaratıkları öldürerek ilerliyorsun. Yapımcı tek mermide düşen yaratıkların oyuncuya zevk vermeyeceğini düşünerek onları biraz daha güçlü yapmış olabilir. Boss yaratıklarda ise zaten her oyunda zor ölmeleri ve sıradan bir yaratığa göre oyuncuyu daha çok zorlamaları için ekstra zorlaştırıyorlar.

Aksiyon filmleri de öyle. 1 tane ana karakter karşısına çıkan 100 tane adamı madara ederek öldürüyor. Gerçekte bu imkansız bir şey ama bize bu aksiyon filmlerini kaliteli görüntü, ses, oyunculuk, senaryo ile sunup izlettirmeyi başarıyorlar.

Her oyunun kendisine has bir takım özellikleri ve yapısı oluyor. Sevdiğin/sevmediğin türleri belirleyerek oyunları oynayabilirsin.
Haklısınız, James Bond'un her film dünyayı kurtarması aşırı gerçekçi değil tabii.
Aynı şekilde dediğiniz gibi canavarlar tek mermide ölseydi oyun çabucak biterdi ve zevkli olmazdı. Ancak bu şekilde düşünsem bile oyunu ciddiye alamıyorum çünkü karşımda 300 mermi sıksam bile ölmeyecek bir canavar olduğunda, bir şekilde beynimi bunun mantıklı olabileceği konusunda ikna edemiyorum. Zombi olmasında sıkıntı yok benim için, canavar da olabilir. Ama mermi süngeri olması veya tamamen ölümsüz olması büyüyü bozuyor.
Gerçekçilikten kastım tamamen simülasyon, gerçek hayat benzeri olması değil, kabul edilebilir seviyede olması.
Yukarıda verdiğim örnek gibi. TWD izlerken dizide zombiler var diye saçma gelmiyor, ama Z Nation izlerken adamın zihin gücüyle zombileri kontrol edebilmesi saçma geliyor ve bütün büyü bozuluyor.
 
Her oyunun kendine has bir yapısı oluyor.
RE serisi ise uçuk bir yapım.
Muhtemelen oyunun zorluk ve gerici atmosferini beğenen oyuncular için her yıl aynı oyunu süsleyip çıkarıyorlar. 😂
Ona bakarsan Escape From Tarkov oyununda da gerçekcilik tavan yapmış durumda ancak ağır zırhlı bir kaska 2 şarjör boşaltmak mecburiyetinde kalıyorsun ama oyun online ve rekabeti tavan yaptığı için zevk alıyorsun. 😂
Oyun oynarken oyunun yapısına da uyum sağlamak gerekiyor, olay o.
 
GTA vice City'de botlar duvara doğru yürürse direk oynanmayacak listeye mi eklersiniz ben yürümesi bitene kadar gülüyorum.
 
Bence senin problemin zaten realizm degil, bullet sponge sevmiyorsun.

Sadece ve sadece 3rd person hikayeli oyunlarda realizm eksikligi beni rahatsiz ediyor demek basli basina garip.

Sonucta bu subjektif bir sey, 3 kelimeli ismi olan oyunlari da sevmiyor olabilirsin; yapacak bir sey yok.
Sadece ve sadece 3rd person hikayeli oyunlarda realizm eksikliği rahatsız ediyor değil.
Dying Light oynuyorum mesela ve oyunda zombiler var, sıkıntı değil. Bazılarını öldürmek için kafasına epey mermi sıkmak gerekiyor mesela, o da sıkıntı değil.
Ancak akşam olunca zombilerin birden güçlenip havada uçuşmaya başlaması büyüyü öldürüyor benim için. Abartı oluyor benim için, abartıyı sevmiyorum.
Red Dead Redemption 2 gibi ayrıntıları bol olan oyunda bile cebimizden 200 tane şişe çıkabiliyordu.
Ona bakarsan Escape From Tarkov oyununda da gerçekçilik tavan yapmış durumda ancak ağır zırhlı bir kaska 2 şarjör boşaltmak mecburiyetinde kalıyorsun.
GTA Vice City'de botlar duvara doğru yürürse direk oynanmayacak listeye mi eklersiniz ben yürümesi bitene kadar gülüyorum.
Hep aynı tarzda yorumlar geliyor, diğer oyunlardan örnek veriyorsunuz. Ben de hep aynı cevabı veriyorum ama nedense sürekli aynı örnekleri vermeye devam ediyorsunuz. Aynı şeyleri anlatamayacağım, yoruldum.
 
Son düzenleme:
Hep aynı tarzda yorumlar geliyor, diğer oyunlardan örnek veriyorsunuz. Ben de hep aynı cevabı veriyorum ama nedense sürekli aynı örnekleri vermeye devam ediyorsunuz. Aynı şeyleri anlatamayacağım, yoruldum.
Ben gidip tüm yorumları okumadım. Forumda açtığınız konunun başlığı: "Gerçekçi olmayan şeylerden nasıl zevk alabiliyorsunuz?". Bu konuya da kendi bakış açımdan yaklaştım. Bu da yeni çıktı galiba. Genel bir soru soruyorsunuz. Katılımda bulunuyoruz. "Hep aynı tarz yorumlar geliyor" diyorsunuz. Bu kadar ofansif olunca ödül falan mı veriliyor? Ne kadar manasız çıkışmalar.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı