Gereğinden fazla RAM'in performans etkisi

teknopat_gorili

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B450M Pro M2 - Ryzen 5 5600 - Phantom Spirit 120 SE - Nitro+ RX 7900XT - Ripjaws 2x16 GB - Exceria G2 1 TB - Supernova G3 650W - Maxima V20
Meslek
Elektrik-Elektronik Müh. Öğrencisi
Anakart
MSI p45t-c51
İşlemci
Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz (OC 3.2 GHz)
İyi günler hocalarım. GTA 5 oynuyorum, VRAM kullanımı 1.8, RAM ise 5.4 GB dolaylarında geziyor. Sınırda sayılabilir yani. Mevcut RAM'im 6 GB, VRAM'im ise 2 GB. Bunu 8 GB yapmanın performansa etkisi olacak mıdır? (Marka/model değiştirmeyi düşünmüyorum, aynısından halihazırda 3 tane olan RAM'den bir tane de ekleyerek dörde tamamlamayı düşünüyorum)

İyi günler hocalarım. GTA 5 oynuyorum, VRAM kullanımı 1.8, RAM ise 5.4 GB dolaylarında geziyor. Sınırda sayılabilir yani. Mevcut RAM'im 6 GB, VRAM'im ise 2 GB. Bunu 8 GB yapmanın performansa etkisi olacak mıdır? (Marka/model değiştirmeyi düşünmüyorum, aynısından halihazırda 3 tane olan RAM'den bir tane de ekleyerek dörde tamamlamayı düşünüyorum)

8 GB yaparsan oyun daha da rahatlayacaktır ancak Online oynuyorsan yine yetmez ben Online da 11GB kullanım görüyorum. Ekran kartın nedir bu arada? Belki de ekran kartının sınırına gelmiş olabilirsin.

Şu anki RAM miktarınız yetersiz. 8 GB'a yükseltince daha az drop yersiniz.

8 GB yaparsan oyun daha da rahatlayacaktır ancak Online oynuyorsan yine yetmez ben Online da 11GB kullanım görüyorum. Ekran kartın nedir bu arada? Belki de ekran kartının sınırına gelmiş olabilirsin.

Ekran kartım GT 740 2 GB DDR5 ancak ben ekran kartından ziyade işlemci kaynaklı darboğaz yaşıyorum. En düşük ayarlarda oynuyorum, oyun 45 FPS çalışıyor ve hız yapınca 25-35 civarlarına düşüyor. GPU kullanımı 80-96 arası değişirken CPU kullanımı 100'de çakılı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı