Steam Gerekenden fazla yer kaplıyor

Zeynel Zeybek

Decapat
Daha fazla  
İyi günler herkese öncelikle Steam uygulamasında ayarlar bölümüne girip depolama sekmesine girdiğimde 51 GB oyun 2 GB DLC 119 GB güncellemeler yazan bir yer var diğer ve boş olanlar önemsiz.

Steam'den indirdiğim oyunların GB'si 51 GB Steam harici 205 GB dolu boş ise 87 GB var.

Benim SSD'im 500 GB neredeyse, hepsini toplasam 345 GB civarı dolu alan var geri kalanı Windows'u falan eklesem 120 kadar bir yer kalıyor ancak dediğim gibi Steam'in kendisinin 120 GB güncellemeler dediği bir olay var ne olduğunu bende tam anlamıyorum silemiyorum, bulamıyorum. Steam'ı kökten de silmek istemiyorum. Bunun bir çözümü var mıdır acaba?

Not: Kütüphaneyi onar deyince düzelmiyor.

Steam'den 50 GB indirdiğinde, o aslında 50 GB değil; sıkıştırma yediği için öyle görünüyor. Mesela, 50 GB olarak indirdiğin dosya açıldığında 60 GB olabiliyor veya sıkıştırma yöntemine bağlı olarak daha fazla artıyor.

Bu açılan dosya zaten fiziksel yer kaplıyor ve üstüne Steam, senden artı olarak güncelleme geldiğinde yükleyebilmesi için fazladan yer istiyor. Bu yer, oyundan oyuna değişiyor; sanırım ona da 5 GB desek, 50 GB indirdiğin bir oyun sana neredeyse ekstradan 20/30 GB ekliyor, ve bunu her oyun için düşünmen gerekiyor.

Bir de unutmadan, oyunda MOD varsa, bunlar da yer kaplıyor. Mesela, 1 GB'lik bir oyuna toplamda 10 GB MOD yüklemiş olabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı