Gereksiz bellek kullanımı nasıl engellenir?

demoman

Picopat
Daha fazla  
Windows 10 kullanıyorum. Windows 10 güvenlik güncellemesi sonra ereceği tarihte kadar Windows 11'e geçeceğim. Windows 11 belek kullanımını azaltmak için Microsoft uygulamaları, Edge ve arama kısmında yazdığımda internet sayfaları vs bunları nasıl engellerim? Microsoft Store ve Xbox gibi önemli şeyler hariç tabii.

Windows 10 kullanıyorum. Windows 10 güvenlik güncellemesi sonra ereceği tarihte kadar Windows 11'e geçeceğim. Windows 11 belek kullanımını azaltmak için Microsoft uygulamaları, Edge ve arama kısmında yazdığımda internet sayfaları vs bunları nasıl engellerim? Microsoft Store ve Xbox gibi önemli şeyler hariç tabii.
Sistem özellikleriz neler?

Sistem özellikleriz neler?
oyuncu leptop'u

İşlemci
AMD Ryzen™ 9 8945H Processor 4GHz (24MB Cache, up to 5.2 GHz, 8 cores, 16 Threads); AMD XDNA™ NPU up to 16TOPS

Ekran Kartı
NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU (321 AI TOPs), 1655MHz* at140W (1605MHz Boost Clock+50MHz OC, 115W+25W Dynamic Boost), 8GB GDDR6

RAM
N/A, 16GB DDR5-5600 SO-DIMM, Max Capacity:32GB, Support dual channel memory

Depolama
512GB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD

diğer özellikleri istiyorsan düzeltme yapa bilirim fazla uzun olmasın diye koymadım hepsini

Oyuncu laptopu.

İşlemci.
AMD Ryzen 9 8945h Processor 4GHz (24MB cache, up to 5.2 GHz, 8 cores, 16 Threads); AMD xdna™ NPU up to 16tops.

Ekran kartı.
Nvıdıa® GeForce RTX 4070 laptop GPU (321 AI tops), 1655mhz* AT140W (1605MHz Boost clock+50MHz OC, 115W+25W Dynamic Boost), 8 GB GDDR6.

RAM.
N/a, 16 GB DDR5-5600 SO-DIMM, Max capacity: 32 GB, Support Dual channel Memory.

Depolama.
512 GB pcıe® 4.0 nvme™ M.2 SSD.

Diğer özellikleri istiyorsan düzeltme yapabilirim fazla uzun olmasın diye koymadım hepsini.

Hocam sistem özellikleriniz fazlası ile yeterli. Windows 11 çıktığından beri kullanan biri olarak haddinden azıcık fazla RAM kullanması dışında şu anda bal gibi bir işletim sistemi. Mevcut sistem özellikleriniz ile gönül rahatlığı ile geçebilirsiniz. Zaten ilk geçişte irili ufaklı tonla yenilikleri ile sizi fazlasıyla tatmin eder.

Hocam sistem özellikleriniz fazlası ile yeterli. Windows 11 çıktığından beri kullanan biri olarak haddinden azıcık fazla RAM kullanması dışında şu anda bal gibi bir işletim sistemi. Mevcut sistem özellikleriniz ile gönül rahatlığı ile geçebilirsiniz. Zaten ilk geçişte irili ufaklı tonla yenilikleri ile sizi fazlasıyla tatmin eder.
Sistemim iyi ama leptop'u yormak istemiyorum aslında bellek kullanımında sorun yaşamıyorum. ama genede bunu istiyorum, tüm gereksiz şeyleri çıkartmak istiyorum bunu nasıl yapa bilirim?

Sistemim iyi ama laptopu yormak istemiyorum aslında bellek kullanımında sorun yaşamıyorum. Ama gene de bunu istiyorum, tüm gereksiz şeyleri çıkartmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Genel olarak birçok yolu var. Arka planda kullanmadığınız uygulamaları güç tasarrufuna alıp optimum seviyeye indirirsiniz. Gereksiz başlangıç uygulamalarını kapatıp açılma süresini uçurursunuz. Onun dışında pek fazla yöntem yok.

Genel olarak birçok yolu var. Arka planda kullanmadığınız uygulamaları güç tasarrufuna alıp optimum seviyeye indirirsiniz. Gereksiz başlangıç uygulamalarını kapatıp açılma süresini uçurursunuz. Onun dışında pek fazla yöntem yok.
Windows kullanımı basit olduğu için okeyim'de çok eskiden beridir Windows 7 kullandığım için Windows 10'a yeni geçtim 2018 - 2019 gibi. o zamanlardan beridir kişileştirme yapamıyorum mesela arama kısmına bulmak istediğin uygulama bakmak istiyorum karşıma bir sürü web çıkıyor. kulanmak istemediğim bir sürü Microsoft uygulamaları. bilgisayarımda sanki bir çöplük yığını varmış gibi hissediyorum özelikle edge insanı rahatsız ediyor bu tür şeyler.

Yeni konular

Geri
Yukarı