Gereksiz mesaj uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mehmet.bilen

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Herkese merhaba,

Umarım bu konu yayınlanır çünkü son zamanlarda Technopat moderatörlerinden şikayetçiyiz. Başımdan ufak bir olay geçti. Bir konu açılmıştı dün gece 00: 15'de. "N11 ekostok güvenilir mi? " Başlığı ile yayınlanmıştı ve içerisinde şöyle yazıyordu "buradan "mosue" sipariş edeceğim. Güvenilir mi, sorun çıkar mı? ". Konuyu açan arkadaş "mouse" yazarken sehven "mosue" yazmış. Acaba yazım yanlışı mı yoksa mosue diye bir şey mi, arıyor diye merak ederken konusuna "pardon, mosue nedir? " Diye cevap yazdım. Moderatörler "gereksiz mesajlar" uyarısı ver. Birincisi konu hakkında bilgi almak istedim ve gayet kibar bir şekilde "pardon, mosue nedir? " Yazdım. Benim bugüne kadar 5 adet uyarım var. Noktalama hatası olsun. -De -da hatası olsun. Benim konularım yaklaşık 45 dk de onaylanıyor. Bu arkadaşın konusu anında onaylanmış ve moderatör kontrolünden geçmemiş gibi görünüyor. Şimdi benim suçum neydi de kırıcı bir şekilde uyarı aldım. Burası Technopat. Burası topluluk ve biz birbirimizle iletişime geçince uyarı alıyoruz. Bir sürü kural koyup moderatörlerin bu kurallara pek itimat etmemeleri gülünç. Dikkat ederseniz son zamanlarda bu çok artış gösterdi. Konumu okuyan herkese teşekkür ederim. Sizleri bir nebze meşgul ettim. Dünkü konuya ait görseli de ekliyorum.

Sağlıcakla kalın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    55,5 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleyen: Moderatör:
Cezayı veren arkadaş ''pardon, mosue nedir'' derken dalga geçtiğinizi sandı herhalde. Başka açıklaması yok çünkü. Gayet de düzgün sorulmuş bir soru, işte yazı dilinin zararları. Ya da gereksiz moderatör müdahaleleri diyelim.

Moderatörler ceza verme konusunda kendi düşüncelerine göre hareket edebiliyor. Çok sert mesajlar yazanlara ceza gelmezken sizin gibi soru soranlar uyarı alabiliyor.

Moderatör herhâlde "Mouse nedir?" derken farenin tanımını sormuşsunuz gibi düşündü. Siz ise arkadaşın almak istediği ürünü sormuşsunuz "Mouse nedir?" derken. Çünkü "Mouse nedir?" derken başka sorabileceğiniz bir şey yok.

Olabilir böyle hatalar, sabah yorgunluğu. Gözlerinden kaçmış olabilir. :)

Yanlış yazmıştır, mouse demek istediğini sende biliyordun boş yapmışsın.
Öyle diyorsun ancak moderatörler yazım yanlışı içeren bir konuyu onaylıyor. Amacım boş yapmak değil farkındalık yaratmak.

Ben yanlış anlaşıldı isem özür dilerim. Ancak o konuda herhangi bir ima içeren cümle kurmak istemedim. Ama haksız uyarılar kırıcı etkiler yaratıyor. Tabi kendi adıma konuşuyorum.

Konu "Oyun Faresi" bölümüne açılmıştı. Doğru, benim dikkatimden kaçmış. Çünkü mouse ile mosue arasında görüldüğü üzere oldukça fazla benzerlik var. Siz de orada sorunun ne olduğunu biliyorken yazım yanlışından ötürü konuya gereksiz bir mesaj yazdınız. Çünkü orada konunun fare olduğu çok açıktı.

Belki de ben yanlış anladım. O zaman ben özür diliyorum uyarı için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı