Geri İade Edilen Ürünlere Ne oluyor ?

  • Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 37
  • Görüntüleme 8B
S

Simo Hayha

Ziyaretçi
Arkadaşlar diyelimki, ben bir ekran kartı aldım. Performansından memnun kalmadım ve değiştirip başka bir tane aldım. İade ettiğim kart, yeniden paketlenip başkasına mı yollanıyor, yoksa resmi bayisine (asus, msı vs.) mi tekrar gönderiliyor ?
 
Benim bildiğim kullanılmış sağlam ürün iade edilemiyor. Sorunlu ürün ise, teknik servis inceleme sonrası firmaya geri gidiyordur.
 
Aldığın yeri arayarak durumunu bildir önce, belki direk değiştirmeyi kabul edebilirler. Olmaz ise şikayet ederek iade et. Kargo ile geldi ise senden kargo görevlisinin yanında açman gerektiği söylenebilir.

Diyelim ki internetten ürün aldın. Sana o ürünü tamir edip gönderebiliyorlar. Yani bazen sıfır kutusunda bir ürün gelmeyebilir.

Adam parasını basıp sıfır ürün talep ediyor, böyle bir ürün göndermeleri kesinlikle yasaktır. Ayıplı ürün diye geçiyor tamir edilmiş ürünler, onları da satarken sitede belirtilmesi gerekiyor.
 
@alicebbar , Evet öyle ama bunu vatanda çalışan bir arkadaşım söyledi. Şöyle bir şey de söyleyeyim. Ben çek ile everest mouse klavye set aldım. Kutusunda hafif hasar vardı. Kullandım iyi hoş. Sonra internette bir araştırdım mouseyi. Meğer benim mouse de ağırlıkta varmış ama ağırlığın açıldığı kısım bende açılmıyor. Neden ? Çünkü yapıştırmışlar. Ben bunu müsteri hizmetlerine söylediğimde ise yeni ürünü gönderdiler. Bu vatanın satış politikasıdır. Hafif hasarlı ürünü gönderir. Sonra onu sen servise verirsin. Servis de sana yenisini gönderir. Vatanda elindeki hasarlı ürünü çıkarmış olur.;)
 
everest-km-8320-siyah-multi-media-gaming-kablosuz-klavye---mouse-set_2339_4.jpg

Mouse de bu.
 
Vatan'ın sitesinden mi sipariş verdin yoksa, mağazasından mı satın aldın ürünü. Yarın bir gün yolumuz düşerse araştırarak alalım bizde. :)
 
Artık inventus dan almak lazım. Vatan benim gözümde bitmiştir. Nerden anlycaksın ki ekran kartı açılmış mı açılmamış mı ? Anca parmak izlerinden. Onu da silerler kesin.. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı