Gezi Parkı olayı neden oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Özledik. Bir daha şöyle bir olay çıksa da katılsak. Pandemi dönemi bunalttı. Sinir stres atarız şöyle George Floyd ayaklanmaları gibi, hatta yağma falan da yapalım (!) Kaos hımmm...
 
Gezi Parkı olayı ne diye baktım da şu resim dikkatimi çekti.
1603928655056.png

@Neşeli Enginar'ın profil resmi değil mi bu?

Sebebin de baktım da Wikiden anladığım kadarıyla, parka inşaat yapacaklarmış insanlar karşı çıkmış.
Böyle bir olay Anadolu şehirlerinde olsa kimsenin umurunda bile olmaz.

Neyse kaynak: Gezi Parkı olayları - Vikipedi.
 
Sözde mevzu ağaçlarmış. Güya ağaçları korumak için devleti o kadar zarara sokmuşlar. 2013 yılı Türkiye’nin en parlak yılıydı ama 2013’den itibaren dolar sert şekilde tırmanmaya başladı. Bu da terörün en ağır darbelerinden oldu. Ne o gezidekiler ne de o gezidekilerin destekçileri Anadolu’da ormanlar teröristler tarafından yakılırken çıkıp bir şey yapmadılar çünkü bugün ormanları yakanlar 2013’de Gezi’deydi. Afedersiniz ama ülkenin içine ettiler. Biraz araştırın ne demek istediğimi görürsünüz. Gezi olaylarında Komünist bayrağı açandan Kürdistan paçavrası açana hatta Ermeni paçavrası dahi açan vardı. Bunlar mı Türkiye Cumhuriyeti’nin ağaçlarını koruyacaktı?
 
Sebep sonuç ilişkisi basittir o yıllar cebinizde ne kadar para vardı şimdi ne kadar para var.
Bizim topraktan mıdır sudan mıdır bilinmez, devlette ayaklanmalar genellikle para geçim yüzünden olur.

Çok eski geçmişten krallıklar döneminden beri 20 veya daha fazla ayaklanma olmuştur bunun 1 tanesi din elden gidiyor diye olmuştur padişahi katletmişlerdir 2 tanesi hanedan değişikliğinden Selçuklu ve osmanlı arasında geçiş süreçleri geri kalan tahmini 15 tanesi hep ekonomiktir.

Taksimdeki olaylar ise muhtemelen ihaleleri paylaşamadılar doğal olarak medyaya yansıdı, ve vatandaşlar tepki gösterdi tabii fırsattan yararlanan diğer insanlar, kendi fikirlerince farklı amaçlar ile o gün orada olabilir ama geneli itibari ile devlete karşı ayaklanmadır. Doğal olarak devlet kendi kurumsal yapısını korumak için çok şiddetli bir şekilde karşılık vermiştir.

Bugün din elden gidiyor diye 10 kişi toplayamazsınız ama ailenizden veya hakkettiğiniz bir para, mal ve mülk olur sizde elinizdekini kaybetmemek için ayaklanırsınız.
 
Gezi parkı olayları sırasında dolar 1.97 olunca ekonomiye zarar verdiniz diyenler şimdi 8.20 olunca iyiye gidiyoruz diyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı