GIF resimlerde virüs olur mu?

Bildiğiniz üzere Chrome da GIF sekmesi var. Dikkatimi çeken şey şu bu GIF'lerden herhangi bir yolla telefona virüs bulaşması mümkün müdür?
Öncelikle siber güvenlikte çok çok acemiyim. Normal şartlar altında tam olarak mümkün değil, ipv4 gibi ufak tefek bilgileriniz dışında diğer bilgilerinizi çalamazlar. Fakat iş zararlı bir web sitesine geldiğinde SQL saldırısı ile gif otomatik oynatıldığı için bir saldırı gerçekleştirmek mümkündür. Geçtiğimiz yıllarda bu açık tarayıcılarda yaygındı ve şu an kapatıldı diye biliyorum. Şimdi de illa ki vulnerability yani güvenlik açığı oluşturabilecek yöntemler vardır ama çok endişelenmenize gerek yok. Özellikle YouTube gibi platformda otomatik oynayan reklamlar çok yaygın. Ne olur ne olmaz belli değil siz güvenli sitelere girdiğiniz sürece endişe etmeyin.
 
Hayır. Bir linke tıkla tıkladığın linkten girebilir. İllaki indirmene gerek yok.

@Zinederon Chrome kendi resimleri koymuyor. Siteleri gezip indexliyor. Resimleri yükleyenler ile alakalı.

Tamam da öyle olduğu zaman virüs GIF'ten değil Siteden bulaşmış oluyor. Konuda GIF'ten bulaşabilir mi, diyor. Dediğiniz GIF indirirken veya bakarken olabilir ki bakarken olduğunda siteden bulaşmış olur.
 
Herhangi bir resme veya başka bir şeye basmadım sadece GIF sekmesini görüp ne olduğuna bakmak istedim

Söyledikleri şey çok nadir rastlanan bir şey ayrıca zaten Chrome'un resi kısmında gördüğün resimler bir ön izleme gibi oradan bakman bir şey fark ettirmez. Zaten yüksek ihtimalle tenordan falan bakmıssındır.
 

Geri
Yukarı