Gıgabayte GA-G41M-Combo Anakart İçin Ses Kartı Tavsiyesi

Makaleler
11
Yer
Denizli
Daha fazla  
Normal müzik dinlerken bir sıkıntı yaşamıyorum ancak baslı bir şarkı dinlemeye başladım mı parazitlerden midir nedir anlamadım patırdamalar başlıyor. Ses sistemim var tadını süremiyorum. Çok pahalı olmayan ama beni bu patırtılardan kurtarabilecek bir ses kartı var mı? 50-100 TL arası olabilir. Ama tercihim 50 TL altı olmasıdır.

Son düzenleme:
Kart Pcı-e gibi görününce kafa karıştırıyor kusura bakmayın. Biraz araştırdım ve PCI olduğunu gördüm.
ASUS XONAR DG 5.1 KANAL PCI SES KARTI GittiGidiyor'da 132972283
Bundan başka tavsiye edebileceğiniz kart varmı?

Stocklar sebebiyle bu ses kartını almak zorunda kaldım. Ürün başarılı görünüyor. Kendi bilgisayarımda denemeden önce başkasının bilgisayarında kullandım. Sesi gayet kaliteli sunuyordu. Eve geldim kartı bilgisayarıma taktım. Eski sürücüleri kaldırdım, temizlik yaptım arkasından. Sonra bu kartın sürücülerini kurdum.
Müzik dinleyerek test etmek istedim. Pat pat diye çıkardığı sesler devam ediyor. Bunlara ek olarak müzik arada bir ağır çekimede uğramaya başladı. İyice sinirlendim, anakartı garantiye göndermeyi düşündüm. Ailem sorunun düzelmediğini görünce kartı geri iade edelim dedi, işini görmeyecek nasıl olsa dedi. Bende kartı geri iade etmek istemiyorum. Kaliteli ses verdiğini gördüm çünkü. Biraz kurcalamaya başladım.
BIOS'a girip Onboard sesi kapatmayı deniyecektim, BIOS'da onunla ilgili bir bölüm yok. Neyse sistemi açtım, aygıt yöneticisinden eski ses yongasını devre dışı bıraktım. ''Klite Codeck Pack'' yükledim. Hayatımda ilk defa bu programı yükledim bilgisayara. Yüklerkende işimi garantiye alayım diye seçebildiğim kadar şeyi seçtim, yanında kurabildiği şeyi kurdu yani.
Sonra ses kartının verdiği yazılımı kurcalamaya başladım. Bit ve hızlarını oynamaya başladım. Sonra müzik açarak test ettim.
Sonunda başarmışım bu kadar işlem sonunda. Patırdamalar gitti. Şimdi yeni bir sorun geldi ama. Buna pek sorun denilmez gerçi de. Şimdi müzik çalarken ortalama 1 DK'da bir müzik biraz ağır çekime uğruyor, sonra eski hızında devam ediyor. Bu işlem 1-2 sn kadar sürüyor. Bilgisayar her açıldığında aygıt yöneticisinden onboard ses yongasını kapatıyorum patırdama kayboluyor. Ancak kapatmazsam, sistemde ses kartı olmasına rağmen yine yapıyor o patırdamaları. Şimdi sizce ben bu ağır çekimi ortadan nasıl kaldırabilirim?
Aldığım ses kartı bu;
www.vatanbilgisayar.com: Creative Sb Audigy Value 7.1 Pcı Ses Kartı - Vatan Bilgisayar
@YKTYN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…