Gigabyte 3060 Ti ekran kartının termal bakımı nasıl olmalı?

birisi03

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 2x16 3600 Mhz
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Anakart
ASUS PRIME B450M-K AMD B450 4400MHz
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600X
Merhaba, Gigabyte 3060 Ti Gaming OC Pro ekran kartı kullanıyorum. Garantisi bitti ve sıcaklık değerleri biraz yükselmeye başladı. Termal bakım yapılması gerekiyor. İnternetten araştırdığımda termal bakımını yapan yerler olduğunu gördüm. Fiyatları biraz yüksek. İşlemcinin bakımını yapabiliyorum. Ekran kartının da bakımını yapabilirim diye düşünüyorum. Bu yüzden bazı sorularım var.

1) Termal bakım hizmeti veren ve uygun fiyatlı iyi bir yer var mı?
2) Bakım için hangi pad ve macunu kullanmalıyım?

İşlemci için Arctic MX-4 termal macun kullanıyorum. Pad tarafında da Pullsar Ice Dragon pad kullanmayı düşünüyorum. Uygun mudur?

Merhaba, Gigabyte 3060 Ti Gaming OC Pro ekran kartı kullanıyorum. Garantisi bitti ve sıcaklık değerleri biraz yükselmeye başladı. Termal bakım yapılması gerekiyor. İnternetten araştırdığımda termal bakımını yapan yerler olduğunu gördüm. Fiyatları biraz yüksek. İşlemcinin bakımını yapabiliyorum. Ekran kartının da bakımını yapabilirim diye düşünüyorum. Bu yüzden bazı sorularım var.

1) Termal bakım hizmeti veren ve uygun fiyatlı iyi bir yer var mı?
2) Bakım için hangi pad ve macunu kullanmalıyım?

İşlemci için Arctic MX-4 termal macun kullanıyorum. Pad tarafında da Pullsar Ice Dragon pad kullanmayı düşünüyorum. Uygun mudur?
Biryere gitmene gerek yok dikkatlice ekran kartı fanlarını ve soğutma sistemini sök, kaliteli termal macun ile iç işlemcisine uygula.
Yenisini koymadan önce akan, taşan, kurumuş eski macunu peçete yardımıyla temizle eğer çıkmıyorsa hafif aseton veya alkolü peçeteye damlat o şekilde temizle.

Biryere gitmene gerek yok dikkatlice ekran kartı fanlarını ve soğutma sistemini sök, kaliteli termal macun ile iç işlemcisine uygula.
Yenisini koymadan önce akan, taşan, kurumuş eski macunu peçete yardımıyla temizle eğer çıkmıyorsa hafif aseton veya alkolü peçeteye damlat o şekilde temizle.
Termal macunun nasıl uygulanması gerektiğine hakimim. İşlemcinin bakımını yapabiliyorum diye belirmiştim. Sorum nasıl uygulandığı değil, sormak istediğim hangi mm kalınlığında hangi pad kullanılmalı, Arctic MX-4 yeterli olur mu? Pullsar Ice Dragon uygun mudur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı