Gigabyte 5600XT ilk açılışta ekran gelmiyor

Zitox222

Decapat
Katılım
18 Eylül 2019
Mesajlar
18
Sorunum şöyle bilgisayarı açıyorum ilk açılışta ya görüntü gelmiyor ya da görüntü gelince masaüstü donuyor, sonra kasanın Power tuşuna basılı tuturak kapatıyorum tekrar başlıyor. Ardından aynı olay 1 2 kere daha olunca daha olmuyor, o gün rahatça kullanıyorum. Tekrar kapatıp açınca da sıkıntı olmuyor ama arasından biraz zaman geçince yani yarın sabah olunca yine aynı olay oluyor. Sorun Windows'la alakalıdır deyip format attım, düzelmedi. Kuzenimin GTX980 yani NVIDIA ekran kartını kullanınca bilgisayarım sorunsuz açılıyor. Normalde M.2 olduğu için zaten bu hızda böyle açılması lazım ama ekran kartım yüzünden bir türlü açılmıyor.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
  • Ekran kartı Gigabyte AMD Radeon 5600XT 3 fan.
  • Anakart: ASUS TUF Pro Gaming.
  • RAM: Corsair 8 GB (1x8GB) Vengeance siyah DDR4 3000MHz CL16

Kendi ekran kartımı kuzenime verince ondada aynı sorun oluyor
Aida64 report:Report.htm

 
GPU-Z programını yükleyip ekran görüntüsünü atın. Belki kart 14GBps VBIOS'u kaldıramıyor diye düşünüyorum ama her halükarda kartın bir garantiye gitmesi gerektiği gerçeğini değiştirmiyor maalesef.
Bu arkadaşın söylediklerinin aynısı oluyor oysaki ondaki donanımlar farklı garip bi olay cidden
 

Dosya Ekleri

  • EKRAN KARTI.PNG
    EKRAN KARTI.PNG
    43,2 KB · Görüntüleme: 26
Başka bir çözüm bulabilirseniz gerçekten çok sevinirim.
Açıkça konuşayım şu dönemde garantiye ver gibi ezber yorumlar yapmak istemiyorum çünkü garantiden para iadesi çıkarsa durumun çok kötü olur. Kaldı ki değişim yapılacağını düşünmüyorum çünkü piyasada RX 5600 XT yok. Hadi 3000₺ para iadesi aldın diyelim. Bu piyasada 3000₺'ye ne alabilirsin ki?

Eğer kartında çift BIOS desteği olsaydı BIOS'lardan tekine güncel 14GBps BIOS'unu yükleyip kartın durumuna bir de öyle bakardık. Ancak üreticinin kendi sayfasına ve incelemelere baktığım zaman böyle bir özellik yok gibi. Tek BIOS'u bulunan karta da BIOS atmak riskli çünkü işler ters giderse ikinci bir düzgün çalışan BIOS olmayacak.

Benim sana önerim piyasa düzelene kadar kartı bu şekilde kullanman olur. Para iadesi çıksa bile en azından iyi bir GPU alabilirsin diye düşünüyorum.

Bu arada arkadaşınızın sisteminin tüm özelliklerini paylaşabilir misin?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı