Gigabyte A16 i5 13420H RTX 4050 laptop alınır mı?

Bütçe
40.000
Hocam neye dayanarak kötü soğutma sistemi olduğunu söylediniz?
Clevo kasa kullandığı için laptop gereksiz seviyede ısınıyor değerler normal olsa bile. Soğutması bundan kötü kalıyor.

Clevo kasa kullandığı için laptop gereksiz seviyede ısınıyor değerler normal olsa bile. Soğutması bundan kötü kalıyor.
Benim bildiğim Gigabyte'ın en güçlü yanlarından birisi soğutma teknolojisiydi. Kendi geliştirdiği Windforce Soğutma Teknolojisini kullanıyor diye biliyorum. 2 fan bakır ısı borularla CPU ve GPU'ya bağlı diye biliyorum. İncelemelerde iki yönlü giriş ve dört yönlü çıkış olduğu da yazıyor.

Soğutma teknolojisi açısından iyi seviyedeler fakat benim bahsettiğim laptop her yönden yetersiz ve güçsüz kalıyor. Sadece F/P seviyesine çekebilmek için malzeme kalitesi, watt değerleri vs. kısıtlanmış, bu yüzden soğutması da yetersiz kalıyor. Genel olarak Gigabyte'ın soğutmasının kötü olduğunu söylemedim; bunu sadece söz konusu laptop için belirttim, eğer yanlış anlaşıldıysa düzeltmek istedim.

Anladım hocam teşekkür ederim. Bir arkadaşımız benim için test yaptı.

RDR2
Ultra ayarlarda 50-60 FPS
GPU sıcaklığı 69
CPU sıcaklığı 72

Standını çalıştırmamış. Sıcaklık değerleri bana normal ve kafi geldi. Ayrıca CPU 25 watt üstünü görmemiş. Siz ne diyorsunuz?

Doğrudur hocam ben de genel değerlendirmelere bakarak yorum yaptım. Arkadaşınızın test sonuçları doğruysa birşey diyemem, fakat bu fiyat bandında yine de bu laptopu tercih etmezdim.

Doğrudur hocam ben de genel değerlendirmelere bakarak yorum yaptım. Arkadaşınızın test sonuçları doğruysa birşey diyemem, fakat bu fiyat bandında yine de bu laptopu tercih etmezdim.

Hocam aslında bu iki bilgisayar arasında kararsızdım. Gigabyte indirimle 32k'ya kadar düşüyordu. Hala daha karar vermiş değilim. Hem Acer, hem Gigabyte cazip geliyor. Sizin tavsiyeniz nedir?

Bütçeniz ne kadar hocam ona göre net bir öneri yapabilirim. Acerle Gigabyte'ye de bakarsak Acer 60W Gigabyte 75W ayrıca Acer'in bu modelde soğutma sistemi olarak Acer Aspire ile aynı soğutma sistemini kullandığından oyuncu bilgisayarı için kötü kalıyor. Gigabyte yine biraz daha iyi alacaksanız Gigabyte almanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…