Gigabyte A320M-DS2 S/L/V RAM uyumsuzluğu

Bay Ares

Megapat
Daha fazla  
2 ay önce bir sistem topladım. Bundan 1 ay önce sistemim aniden kapandı ve bir daha açılmadı. Tüm parçaları servise gönderdim ve RAM'in yandığını söylediler. Anakart ile RAM frekansı arasında uyuşmazlık olabilirmiş. RAM frekansını anakartın desteklediği şekilde ayarlayabilir miyiz ?

Anakart: GIGABYTE A320M-DS2 S/L/V DDR4 DVI AM4

RAM: KINGSTON HX426C15FB/8 8 GB DDR4 2666 Mhz HyperX Fury

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM tercihi zaten anakartın desteklediği niteliklerde tercih edilir. Kafana göre birden fazla RAM alıp JEDEC zamanlamalarıyla oynayıp birbirleriyle uyumlu hale getirmeye çalışmak doğru değildir.

HX426C15FB/8 RAM'ine ek olarak bir 8 GB daha takmak istiyorsan aldığın RAM'in aynısını almaya özen göstermelisin. Kullandığın HX426C15FB/8 RAM stoklarda olmadığı için var olan belleğinle aynı bellek zamanlamasına uygun bir RAM tercih etmelisin. Alman gereken 4 veya 4 GB 1.2v 2666 MHz CL15 bir bellek. Ayrıca en ucuz Ryzen işlemcinin 2666 MHz bellek frekansı desteği var. Uyumsuzluk gibi bir söz konusu olamaz.

Eğer konuda belirttiğin RAM yandıysa o ürün ömür boyu garanti kapsamında. Distribütör firma veya aldığın yer ile iletişime geçebilirsin.

RAM tercihi zaten anakartın desteklediği niteliklerde tercih edilir. Kafana göre birden fazla RAM alıp JEDEC zamanlamalarıyla oynayıp birbirleriyle uyumlu hale getirmeye çalışmak doğru değildir.

HX426C15FB/8 RAM'ine ek olarak bir 8 GB daha takmak istiyorsan aldığın RAM'in aynısını almaya özen göstermelisin. Kullandığın HX426C15FB/8 RAM stoklarda olmadığı için var olan belleğinle aynı bellek zamanlamasına uygun bir RAM tercih etmelisin. Alman gereken 4 veya 4 GB 1.2v 2666 MHz CL15 bir bellek. Ayrıca en ucuz Ryzen işlemcinin 2666 MHz bellek frekansı desteği var. Uyumsuzluk gibi bir söz konusu olamaz.

Eğer konuda belirttiğin RAM yandıysa o ürün ömür boyu garanti kapsamında. Distribütör firma veya aldığın yer ile iletişime geçebilirsin.
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Bir bilgisayarcı aracılığıyla topladım sistemi yani parçaları kendim seçmedim. 8 GB RAM bana yetiyor ekleme yapmak istemiyorum. Ürünü garantiye gönderdim ve yenisini yollayacaklar. Sizin söylediklerinizden anladığım anakart ile ram'ın uyumsuzluğun söz konusu olmadığı. Doğru mudur ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı