Modexx
Centipat
Daha fazla
Öncelikle herkese merhaba. Daha önce Ryzen 5 3500X işlemcim vardı ve ona uygun bir anakart almam gerekiyordu. Aşağıdaki anakartı arkadaş tavsiyesiyle sipariş ettim. İşlemciyi ve tüm parçaları taktım, F panel kısmını doğru bağladığıma eminim, ancak sistem çalışmadı. Yaptığım araştırmalara göre bu anakartın 5000 serisi işlemcilerle (5500, 5600) uyumlu olduğunu öğrendim; zaten kutunun üstünde de bu yazıyor.
Merak ettiğim nokta şu: Eğer ben 5500 veya 5600 işlemci sipariş edersem, bu anakartla uyumlu olacak mı? Çünkü 3500X'i taktığımda kasaya hiçbir şekilde güç gelmiyordu, ışık dahi yanmıyordu. F paneli ters düz defalarca denedim, ama sonuç değişmedi. F panel ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. 5000 serisi bir işlemci alırsam yine çalışmazsa diye bir şüphem var. Sizce sorun ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.
Merak ettiğim nokta şu: Eğer ben 5500 veya 5600 işlemci sipariş edersem, bu anakartla uyumlu olacak mı? Çünkü 3500X'i taktığımda kasaya hiçbir şekilde güç gelmiyordu, ışık dahi yanmıyordu. F paneli ters düz defalarca denedim, ama sonuç değişmedi. F panel ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. 5000 serisi bir işlemci alırsam yine çalışmazsa diye bir şüphem var. Sizce sorun ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.