Çözüldü Gigabyte A620M-H BIOS ID error hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ibotii

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 5400 Mhz
Ekran kartı
Gigabayte RX 7700XT
Anakart
Gigabayte A620M-H
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Selamlar, bugün yeni bilgisayar topladım ve anakartım başlıkta da belirtmiş olduğum gibi Gigabyte A620M-H anakartı olmaktadır. BIOS rev 1.2 F32A'yı indirip flasha kurduğumda ve Q-flash özelliği ile güncellemeye çalıştığımda BIOS ID check error hatası almaktayım önceki sürümleri ile denediğim zamanda ise yine aynı hatayı almaktayım, yardımcı olabilecek var mı?

Yardımcı olabilecek yok mu? :/

Dosya Ekleri

• c5ee3322-2c32-4dd8-9ad2-bdcf00811506.jpg
    c5ee3322-2c32-4dd8-9ad2-bdcf00811506.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Çözüm
Ben de aynı problemi yaşıyorum. Benim anakartımın sürümü F2, F32a yükseltmeye çalıştığımda BIOS ID error hatası alıyorum. Bazıları aşamalı olarak güncellenmesi gerektiğinden bahsetmiş. Fakat sitede bununla alakalı herhangi bir önbilgeye rastlayamadım. Yabancı forumlarda da yok. Birinden haber bekliyorum şimdi.

Sorunu çözdüm muhtemelen anakart revizyonu yanlış giriyorsunuzdur muhtemelen ekran PCI slotlarının (ekran kartının altında rev 1.X şeklinde) yazar. Ekran kartını sökmenize gerek yok telefon kamerası yardımıyla bakabilir ve uygun sürümü yükleyebilirsiniz.
Ben de aynı problemi yaşıyorum. Benim anakartımın sürümü F2, F32a yükseltmeye çalıştığımda BIOS ID error hatası alıyorum. Bazıları aşamalı olarak güncellenmesi gerektiğinden bahsetmiş. Fakat sitede bununla alakalı herhangi bir önbilgeye rastlayamadım. Yabancı forumlarda da yok. Birinden haber bekliyorum şimdi.

Sorunu çözdüm muhtemelen anakart revizyonu yanlış giriyorsunuzdur muhtemelen ekran PCI slotlarının (ekran kartının altında rev 1.X şeklinde) yazar. Ekran kartını sökmenize gerek yok telefon kamerası yardımıyla bakabilir ve uygun sürümü yükleyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
"

Kontrol edip işe yarayıp yaramadığı hakkında dönüş sağlayacağım teşekkür ederim.

Selamlar, bugün yeni bilgisayar topladım ve anakartım başlıkta da belirtmiş olduğum gibi Gigabyte A620M-H anakartı olmaktadır. BIOS rev 1.2 F32A'yı indirip flasha kurduğumda ve Q-flash özelliği ile güncellemeye çalıştığımda BIOS ID check error hatası almaktayım önceki sürümleri ile denediğim zamanda ise yine aynı hatayı almaktayım, yardımcı olabilecek var mı?

Yardımcı olabilecek yok mu? :/

Anakartın sol altında yazan revizyon numarasına bakıp, netleştirip, doğru revizyonun BIOS'unu indirin.

Son düzenleme:
Ben de aynı hatayı alıyorum çözdüysen nasıl yapıldığını anlatır mısın?

Hocam arkadaşların dediği gibi Anakart'dan revizyon numarasını öğrenmen lazım benimki rev 1.1 miş ekran kartını söküp sol alt kısımda yazıyı görebilirsin ve son sürümü indirebilirsin ben de çözdüm.

Hocam teşekkür ederim elinize sağlık öğrendim ve güncellemeyi başarılı bir şekilde yaptım.

Dosya Ekleri

• 10fa166a-a0e1-42da-8251-02a74f3f40a3.jpg
    10fa166a-a0e1-42da-8251-02a74f3f40a3.jpg
    88,9 KB · Görüntüleme: 6

Yeni konular

Geri
Yukarı