Çözüldü Gigabyte AB350M ve Corsair Vengeance RAM 3000 MHz Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cerberus123

Megapat
Yer
Ankara/Eskişehir
Daha fazla  
Merhaba, yeni topladığım sistem:
  • Ryzen 5 2600X
  • Gigabyte AB350M GAMING 3
  • Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz RAM

Sistemime Windows 10 kurduktan sonra (henüz Key girmedim, etkinleştirmedim) BIOS ayarlarından RAM'leri 3000 MHz'e almak için XMP'yi aktif edip yeniden başlatıyorum fakat 3000 MHz olmuyor, 5-10 dk bekliyorum sistem açılmıyor, daha sonra resetleyip BIOS'a girdiğimde "BIOS has been reset. Please re-config your BIOS setup items if needed." Şeklinde uyarı verdiği oldu. Hatta bir defasında bilgisayarı açtığımda bilgisayar devamlı kendi kendine açılıp kapanmaya başladı, güç kaynağından kapatarak durdurdum, daha sonra açtım.

Sorun ne olabilir? Birkaç yerde normalde 1.25V ile çalışan RAM'ler için 1.5V tavsiye ediyorlarmış, benimkiler normalde 1.20V, XMP açınca 1.35V oluyor, 1.5V'a çekip deneyeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hepsiburada'da G.Skill Ripjaws RAM'ler indirimde şu an, Nanokatalog'tan da alabilirsin daha ucuza ama 15 günde falan geliyor.

G.SKILL Ripjaws V 16G(2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı 1077 TL
Arkadaşlar Corsair'lerin iadesi bugün yapıldı. Bu kırmızı Corsair'ler 4-5 sitede 1030-1050 TL fiyatına kadar düşmüş ama bu sefer tercihimi XPG modelinden yana kullandım Anakart destek listesinde de var herzaman doğru göstermese de
G.Skill alacaktım fakat dolardan dolayı fiyatlar yükseldi, birkaç haftaya monitör de alacağım için üstüne para koymak istemedim, zaten stok da yok birçok yerde. Bakalım çalışacak mı tekrar güncelleme yapacağım gelince.

Aldığım bellek:

XPG 16 GB (2x8 GB) 3000MHz DDR4 HyperX PC Kutulu RAM AX4U300038G16-DBG Ram XPG 998 TL
Son durum: XPG bellekler bugün geldi ve XMP aktif ederek 3000 hızında sorunsuz çalıştı Şimdilik oyun testi yapmadım ama stabil olmazsa da 2933'te sorun olmayacaktır.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.
@Zgrrs Dediğiniz kısma baktım ama listede 3000 olan yok, Native yani doğal, doğuştan anlamına geliyor. Bence default hızından bahsediyor gibi geldi o kısımda.

@Zgrrs Dediğiniz kısma baktım ama listede 3000 olan yok, Native yani doğal, doğuştan anlamına geliyor. Bence default hızından bahsediyor gibi geldi o kısımda.
Olabilir doğrudur fakat bu seferde şu dikkatimi çekti sizin koda ait ürün 1x8 olarak görünüyor o listede.

@Zgrrs Hocam hepsi öyle gözüküyor, ama ürün kodunda 16 olduğu belli oluyor.

@Jira Hocam bir konuda sizin de aynı anakart ve ram kullandığınızı gördüm, sizde durum nedir acaba? Ben BIOS sürümüyle alakalı olduğunu düşünüyorum benim sorunun, acaba bir alt sürümü yüklemeyi denesem sıkıntı olur mu?

Ben biosun son sürümü olan f23d yi kullanıyordum, sonra onu f20'ye kadar geri çektim degişen hiç bir şey olmadı. Şuan f22 sürümünü kullanıyorum tabi 2133mhz hala.

@MoonWalker Ben de denesemmi acaba, BIOS'u üst sürümden bir alt sürüme güncellemek sıkıntı yaratabilir mi o konuda bilgim yok
Valla ben gözüm kapalı her şeyi kurcaladım bozulursa bozulsun mantığı. Yabancı sitelerden de araştırdım benim gibi yapanlarda olmuş ama sonuç gene hüsran. Bir sorun olur mu dersen valla bilgisayar hızından bir şey kaybetmedi oyunları veya başka programları hızlı bir şekilde çalıştırıyor.

Israrla hiçbir şey bulamadım. 2666 olarak mı denense acaba.
Her ne kadar kendim kullanıyor her hangi bir sorunla karşılaşmamış da olsam, anakartı tavsiye ettiğime pişman oldum. Sorun anakart kaynaklı değil muhtemelen Corsair uyum sorunu var çünkü anakartla ilgili nereye baksam Corsair ibaresini görüyorum.

@Zgrrs Hocam az önce 2666 olarak da denedim yine olmuyor, birkaç yerde BIOS pilini çıkartıp statik elektriği boşaltin vs. tarzı yorumlar gördüm, bu konu hakkında bilginiz var mı ve BIOS pilini çıkarırsam BIOS sürümü eski sürüme döner mi? Dönerse Ryzen 2600x ile bilgisayarı açamam çünkü.

Her ne kadar yöntem bana çok mantıklı gelmese de, Bios pili sadece Pc saat ve Bios ayarlarını hafıza da tutabilmek için gerekli diye biliyorum. Emin olmamakla birlikte söylediğiniz detay pil bitiminde veya pil değişiminde büyük soruna sebebiyet vermez miydi? Pc' yi kapatıp güç kablosunu çıkardıktan sonra power düğmesine 4-5 defa basın bu da statik elektriği boşaltır diye biliyorum ama bios pilinin çıkarılması daha mı etkili bir yoldur orasını bilemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…