Çözüldü Gigabyte AB350M ve Corsair Vengeance RAM 3000 MHz Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cerberus123

Megapat
Yer
Ankara/Eskişehir
Daha fazla  
Merhaba, yeni topladığım sistem:
  • Ryzen 5 2600X
  • Gigabyte AB350M GAMING 3
  • Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz RAM

Sistemime Windows 10 kurduktan sonra (henüz Key girmedim, etkinleştirmedim) BIOS ayarlarından RAM'leri 3000 MHz'e almak için XMP'yi aktif edip yeniden başlatıyorum fakat 3000 MHz olmuyor, 5-10 dk bekliyorum sistem açılmıyor, daha sonra resetleyip BIOS'a girdiğimde "BIOS has been reset. Please re-config your BIOS setup items if needed." Şeklinde uyarı verdiği oldu. Hatta bir defasında bilgisayarı açtığımda bilgisayar devamlı kendi kendine açılıp kapanmaya başladı, güç kaynağından kapatarak durdurdum, daha sonra açtım.

Sorun ne olabilir? Birkaç yerde normalde 1.25V ile çalışan RAM'ler için 1.5V tavsiye ediyorlarmış, benimkiler normalde 1.20V, XMP açınca 1.35V oluyor, 1.5V'a çekip deneyeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hepsiburada'da G.Skill Ripjaws RAM'ler indirimde şu an, Nanokatalog'tan da alabilirsin daha ucuza ama 15 günde falan geliyor.

G.SKILL Ripjaws V 16G(2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı 1077 TL
Arkadaşlar Corsair'lerin iadesi bugün yapıldı. Bu kırmızı Corsair'ler 4-5 sitede 1030-1050 TL fiyatına kadar düşmüş ama bu sefer tercihimi XPG modelinden yana kullandım Anakart destek listesinde de var herzaman doğru göstermese de
G.Skill alacaktım fakat dolardan dolayı fiyatlar yükseldi, birkaç haftaya monitör de alacağım için üstüne para koymak istemedim, zaten stok da yok birçok yerde. Bakalım çalışacak mı tekrar güncelleme yapacağım gelince.

Aldığım bellek:

XPG 16 GB (2x8 GB) 3000MHz DDR4 HyperX PC Kutulu RAM AX4U300038G16-DBG Ram XPG 998 TL
Son durum: XPG bellekler bugün geldi ve XMP aktif ederek 3000 hızında sorunsuz çalıştı Şimdilik oyun testi yapmadım ama stabil olmazsa da 2933'te sorun olmayacaktır.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.
@Zgrrs Anladım hocam ilginiz için çok teşekkür ederim, yeni bir BIOS sürümü bekleyeceğim yada önceki bir sürümü yükleyip deneyeceğim bir ara, umarım anakart veya belleklerde bir sorun yoktur.

@Zgrrs Anladım hocam ilginiz için çok teşekkür ederim, yeni bir BIOS sürümü bekleyeceğim yada önceki bir sürümü yükleyip deneyeceğim bir ara, umarım anakart veya belleklerde bir sorun yoktur.
Yani benim mantığım eski bir sürümün çözüm olabileceğini almıyor. Mesela F22 den F23D ye geliştirilirken F22 temel alınıyordur diye tahmin ediyorum. Sonuç olarak F23D oluşturulduğunda F22 yi bünyesinde her detayı ile barındırıyordur, en azından benim gözümde bu şekilde canlanıyor. Onca araştırma sonucunda hep eski tarihli forumlar ve videolar çıktı karşımıza Corsair uyumluluğu ile ilgili, o günden bugüne her hangi bir gelişme olup olmadığını gösteren bir klavuza ulaşamadık ki çözüme de ulaşalım.

@Zgrrs 5-10 gün içerisinde 1 tane daha aynı sistemden kardeşime alacaktık, anlaşılan Gskill Ripjaws bellek alacağız o sisteme, anakartı da Asus yada MSI alabililirim, bu mevzu beni soğuttu çok güvendiğim Gigabyte'tan. Gerçi sorun anakart kaynaklı mı RAM kaynaklı mı onu da tam anlayamadık ama..

Doğru anlamış yada doğru bir mantık kurabilmiş miyim bilmiyorum fakat bu anakart ile alakalı bir durum değil, birçok belleğin detayına bakın intel tabanı için üretildiği yazar. Soğumak yerine bu detaya rağmen bir şeyler yapabiliyor oldukları için anakart üreticilerini ayakta alkışlamak lazım. Gskill içinde böyle bir İntel ibaresi var fakat dediğim gibi ben de her hangi bir sıkıntı yok, üstelik aldığım dönem itibari ile hangisi ucuzsa onu aldım, teknoloji biraz da şans işi.
Mesela kardeşinize Asus anakart ve Gskill bellek aldığınız da Asus' unda Gskill ile sorun yaşatmayacağı nereden belli?
Hatta cevap ararken farklı bir forumdaki paylaşımınızı buldum adam ne diyor? F4 sürümü ile Ballistix bellekleri 3000 mhz de çatır çatır çalıştırıyorum.

Son düzenleme:
Ben bugün biraz daha denedim malesef olmuyor bilgisayar üç defa kapanıp açılıyor, biosa girince gene 2133mhz görünüyor. Biraz da yabancı forumlara baktım onlarda da bir çözüm yok. forumların genellikle de Corsair marka RAM'ler de şikayet var.

İfadeler: The
Aynı sorun bende de vardı, hâlâ var. Sistem asrock ab350m, ryzen 5 1600, corsair DDR4 16GB(2*8)Vengeance 3200Mhz. Hiçbir şekilde 3200 hızı alamadım. Daha sonra bir arkadaşın da dediği gibi anakartin sitesinde uyumlu ramler bölümü var oraya baktım. Orada ramler uyumlu görünmüyor. Hızı azaltıp değerlerle oynayarak denedim. Alabildiğim en yüksek hız 2933 oldu. Sanırım anakart ile ram uyumluluğu ile alakalı bir şey.

Hocam benim RAM'lerim anakartın uyumluluk listesinde gözükmesine rağmen 2666 MHZ bile alamadım Konudaki diğer arkadaşın Gskill RAM'leri uyumluluk listesinde olmamasına rağmen 3000 MHZ'de kullanıyor mesela, o kısma pek takılmamak gerek sanırım.

Ben şuna takıldım tamam mhz değerini biz belirliyoruz fakat bu mhz değerine uygun V değerini neye göre belirlemek gerek, bu durumda Yavuz24 arkadaş farklı bir anakart da bile olsa 2933 değerini gördüyse V değerini onu klavuz olarak vermek doğru bir hamle olur mu? Yani siz aslında 2933 değerini alacaksınızdır da V değeri yüzünden sabitleyemiyor olabilir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…