Çözüldü Gigabyte AB350M ve Corsair Vengeance RAM 3000 MHz Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cerberus123

Megapat
Yer
Ankara/Eskişehir
Daha fazla  
Merhaba, yeni topladığım sistem:
  • Ryzen 5 2600X
  • Gigabyte AB350M GAMING 3
  • Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz RAM

Sistemime Windows 10 kurduktan sonra (henüz Key girmedim, etkinleştirmedim) BIOS ayarlarından RAM'leri 3000 MHz'e almak için XMP'yi aktif edip yeniden başlatıyorum fakat 3000 MHz olmuyor, 5-10 dk bekliyorum sistem açılmıyor, daha sonra resetleyip BIOS'a girdiğimde "BIOS has been reset. Please re-config your BIOS setup items if needed." Şeklinde uyarı verdiği oldu. Hatta bir defasında bilgisayarı açtığımda bilgisayar devamlı kendi kendine açılıp kapanmaya başladı, güç kaynağından kapatarak durdurdum, daha sonra açtım.

Sorun ne olabilir? Birkaç yerde normalde 1.25V ile çalışan RAM'ler için 1.5V tavsiye ediyorlarmış, benimkiler normalde 1.20V, XMP açınca 1.35V oluyor, 1.5V'a çekip deneyeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hepsiburada'da G.Skill Ripjaws RAM'ler indirimde şu an, Nanokatalog'tan da alabilirsin daha ucuza ama 15 günde falan geliyor.

G.SKILL Ripjaws V 16G(2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı 1077 TL
Arkadaşlar Corsair'lerin iadesi bugün yapıldı. Bu kırmızı Corsair'ler 4-5 sitede 1030-1050 TL fiyatına kadar düşmüş ama bu sefer tercihimi XPG modelinden yana kullandım Anakart destek listesinde de var herzaman doğru göstermese de
G.Skill alacaktım fakat dolardan dolayı fiyatlar yükseldi, birkaç haftaya monitör de alacağım için üstüne para koymak istemedim, zaten stok da yok birçok yerde. Bakalım çalışacak mı tekrar güncelleme yapacağım gelince.

Aldığım bellek:

XPG 16 GB (2x8 GB) 3000MHz DDR4 HyperX PC Kutulu RAM AX4U300038G16-DBG Ram XPG 998 TL
Son durum: XPG bellekler bugün geldi ve XMP aktif ederek 3000 hızında sorunsuz çalıştı Şimdilik oyun testi yapmadım ama stabil olmazsa da 2933'te sorun olmayacaktır.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Haklısın. Ama zaten Ryzen söylüyor bunu 3200 en fazla alabileceğiniz değer ama overclock istiyor. Benim fikrim işlemciye overclock yapınca 3200 alabilirsin.

@Zgrrs Ben voltaj değerlerini de biraz artırarak denedim sonuç vermedi, Advanced Voltage Settings'te DRAM Voltage kısmından 1.35V 1.36V 1.37V değerlerde denedim, hiçbirinde sonuç alamadım.

@yavuz24 Bahsettiğiniz overclock işlemci için overclock ibaresi değil bildiğim kadarıyla, anakart overclock ile 3200 MHZ'e kadar destekliyor, XMP profili ile overclock etmiş oluyoruz heralde yanlışım varsa düzeltin

Yok hayır direkt AMD'nin kendi sitesinden senin işlemcinin bilgilerine bakarsan System Memory kısmında 2667 MHz'e kadar desteklediği yazıyor. Burdan benim anladığım işlemciye overclock gerektiği.

Yok hayır direkt AMD'nin kendi sitesinden senin işlemcinin bilgilerine bakarsan System Memory kısmında 2667 MHz'e kadar desteklediği yazıyor. Burdan benim anladığım işlemciye overclock gerektiği.

Benim işlemcim de Ryzen 2600X, bellekler 2x8 3000 MHz G.Skill Ripjaws. Konunun başında resimlerle değerleri paylaştım ve bu değerlere ne yaparak ulaştığımı yazdım. Yazdıklarım dışında herhangi bir işlem yapmadım, üstelik benim BIOS sürümüm de güncel değil, bir önceki sürüm. Belleklerin marka ve modeline göre yapılması gereken işlemlerinde farklı olacağını sanmıyorum.
Söylediğin yere baktım
System Memory
Max System Memory Speed: 2933MHz
System Memory Type: DDR4
Memory Channels: 2

@Zgrrs Açıkçası sonuç olarak ben de bu konuda kesin bir bilgiye sahip değilim. Herkes farklı sonuçlar almış, çözüm ile ilgili bilgim yok. Bildiklerimi, yaşadıklarımı paylaşmak istedim sadece.

Bugün CPU-Z programı ile de bir gözatayım dedim, Memory kısmında 1064 MHz yazıyor. Konuda belirttiğim gibi RAM frekanslarını 3000'e çıkaramadım, 2133 MHz yazıyor BIOS'ta.
Şimdi RAM'lerim hangi frekans hızında çalışıyor ben anlayamadım

CPU-Z kullanmadım ama ne zaman onunla ilgili bir şey okusam çarpı 2 şeklinde bir detay hatırlıyorum, yani sanırım şu demek oluyor 1064 X 2 = 2128 bunu da yuvarlayınca hooop geldik mi yine 2133 olayına.

Buradan verilen bilgileri de bir takip edin bakalım, belki atladığınız bir şey vardır. YavuZ24 arkadaşın dediği gibi işlemci de etki mi ediyor ya da nedir? Gerçi ETS'e bana ederdi ya neyse.

Ben işlemciyi de overclock yaptım, RAM'lerin voltaj gerilim ayarlarıyla da uğraştım, BIOS sürümlerini değiştirdim, BIOS pilini de çıkardım, bütün bunları yaptıktan sonra sonuç sıfır en sonun da oyunlar açılmamaya başladı bende format attım bugün. Madem olmuyor RAM'leri satıp bunu alacağım GSKILL TRIDENT Z RGB LED DDR4-3000Mhz CL16 16GB (2X8GB) DUAL Fiyatı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…