Çözüldü Gigabyte AB350M ve Corsair Vengeance RAM 3000 MHz Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cerberus123

Megapat
Katılım
27 Mart 2014
Mesajlar
823
Çözümler
6
Yer
Ankara/Eskişehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, yeni topladığım sistem:
  • Ryzen 5 2600X
  • Gigabyte AB350M GAMING 3
  • Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz RAM

Sistemime Windows 10 kurduktan sonra (henüz Key girmedim, etkinleştirmedim) BIOS ayarlarından RAM'leri 3000 MHz'e almak için XMP'yi aktif edip yeniden başlatıyorum fakat 3000 MHz olmuyor, 5-10 dk bekliyorum sistem açılmıyor, daha sonra resetleyip BIOS'a girdiğimde "BIOS has been reset. Please re-config your BIOS setup items if needed." Şeklinde uyarı verdiği oldu. Hatta bir defasında bilgisayarı açtığımda bilgisayar devamlı kendi kendine açılıp kapanmaya başladı, güç kaynağından kapatarak durdurdum, daha sonra açtım.

Sorun ne olabilir? Birkaç yerde normalde 1.25V ile çalışan RAM'ler için 1.5V tavsiye ediyorlarmış, benimkiler normalde 1.20V, XMP açınca 1.35V oluyor, 1.5V'a çekip deneyeyim mi?

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hepsiburada'da G.Skill Ripjaws RAM'ler indirimde şu an, Nanokatalog'tan da alabilirsin daha ucuza ama 15 günde falan geliyor.

G.SKILL Ripjaws V 16G(2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı 1077 TL
Arkadaşlar Corsair'lerin iadesi bugün yapıldı. Bu kırmızı Corsair'ler 4-5 sitede 1030-1050 TL fiyatına kadar düşmüş ama bu sefer tercihimi XPG modelinden yana kullandım Anakart destek listesinde de var herzaman doğru göstermese de
G.Skill alacaktım fakat dolardan dolayı fiyatlar yükseldi, birkaç haftaya monitör de alacağım için üstüne para koymak istemedim, zaten stok da yok birçok yerde. Bakalım çalışacak mı tekrar güncelleme yapacağım gelince.

Aldığım bellek:

XPG 16 GB (2x8 GB) 3000MHz DDR4 HyperX PC Kutulu RAM AX4U300038G16-DBG Ram XPG 998 TL
Son durum: XPG bellekler bugün geldi ve XMP aktif ederek 3000 hızında sorunsuz çalıştı Şimdilik oyun testi yapmadım ama stabil olmazsa da 2933'te sorun olmayacaktır.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.
O site hakkında pek olumlu yorum göremedim pek içime sinmedi, kardeşim için İnventus'tan MSI Mortar modelini satın aldık BIOS güncellemesi de yapıp gönderecekler. Webdenal'da da PC Mate modelinin fiyatı baya güzel ama orası da BIOS güncellemesi yapmıyormuş.
 

@rtakak Son durum bu hocam.
 
Bende ilk başta anakartı değiştirip MSI alayım dedim. Çünkü birçok kişinin MSI ile 3200 MHz ile sorun olmadığını duydum. Ama daha sonra 2933 MHz hıza ulaşınca vazgeçtim.
 
Ticket'a bugün şöyle bir cevap vermişler fotoğrafla beraber, aynı bileşenler ile 3000'de çalıştırdık demişler. Fotoğrafta dikkatimi çeken RAM'ler DIMM_3 ve DIMM_4 slotlarına takılmış, ben de DIMM_1 ve DIMM_2 yazıyor, acaba diğer 2 slota takıpta mı denesem? Ben sağdan işlemciye uzak taraftan başlayarak takmıştım RAM'leri böyle takıyorlar zaten hep videolarda da.

 
Bir denemek de fayda var. Ne kaybedersin ki. Benim anakartımda 2 slot var sadece ama bir arkadaşım yerlerini değiştirip dene dedi. Bende şu an onu denemeyi düşünüyorum.
 
Bende ilk başta anakartı değiştirip MSI alayım dedim. Çünkü birçok kişinin MSI ile 3200 MHz ile sorun olmadığını duydum. Ama daha sonra 2933 MHz hıza ulaşınca vazgeçtim.
Daha önceki mesajınızda BIOS güncellemesi geldi, bir ümitle denedim ama yine olmadı demiştiniz. Şuanda 2933 MHz'ye çıkabildiniz mi?
 
Ben zaten 2933 MHz ile kullanıyordum. Konunun ilk mesajlarında belirtmiştim. 3200 MHz hıza çıkamıyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…