Çözüldü Gigabyte AB350M ve Corsair Vengeance RAM 3000 MHz Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cerberus123

Megapat
Yer
Ankara/Eskişehir
Daha fazla  
Merhaba, yeni topladığım sistem:
  • Ryzen 5 2600X
  • Gigabyte AB350M GAMING 3
  • Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz RAM

Sistemime Windows 10 kurduktan sonra (henüz Key girmedim, etkinleştirmedim) BIOS ayarlarından RAM'leri 3000 MHz'e almak için XMP'yi aktif edip yeniden başlatıyorum fakat 3000 MHz olmuyor, 5-10 dk bekliyorum sistem açılmıyor, daha sonra resetleyip BIOS'a girdiğimde "BIOS has been reset. Please re-config your BIOS setup items if needed." Şeklinde uyarı verdiği oldu. Hatta bir defasında bilgisayarı açtığımda bilgisayar devamlı kendi kendine açılıp kapanmaya başladı, güç kaynağından kapatarak durdurdum, daha sonra açtım.

Sorun ne olabilir? Birkaç yerde normalde 1.25V ile çalışan RAM'ler için 1.5V tavsiye ediyorlarmış, benimkiler normalde 1.20V, XMP açınca 1.35V oluyor, 1.5V'a çekip deneyeyim mi?

11a.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hepsiburada'da G.Skill Ripjaws RAM'ler indirimde şu an, Nanokatalog'tan da alabilirsin daha ucuza ama 15 günde falan geliyor.

G.SKILL Ripjaws V 16G(2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram Fiyatı 1077 TL
Arkadaşlar Corsair'lerin iadesi bugün yapıldı. Bu kırmızı Corsair'ler 4-5 sitede 1030-1050 TL fiyatına kadar düşmüş ama bu sefer tercihimi XPG modelinden yana kullandım :D Anakart destek listesinde de var herzaman doğru göstermese de :)
G.Skill alacaktım fakat dolardan dolayı fiyatlar yükseldi, birkaç haftaya monitör de alacağım için üstüne para koymak istemedim, zaten stok da yok birçok yerde. Bakalım çalışacak mı tekrar güncelleme yapacağım gelince.

Aldığım bellek:

XPG 16 GB (2x8 GB) 3000MHz DDR4 HyperX PC Kutulu RAM AX4U300038G16-DBG Ram XPG 998 TL
Son durum: XPG bellekler bugün geldi ve XMP aktif ederek 3000 hızında sorunsuz çalıştı :) Şimdilik oyun testi yapmadım ama stabil olmazsa da 2933'te sorun olmayacaktır.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Ben işlemciyi de overclock yaptım, RAM lerin voltaj gerilim ayarlarıyla da uğraştım, bios sürümlerini değiştirdim, bios pilini de çıkardım, bütün bunları yaptıktan sonra sonuç sıfır en sonun da oyunlar açılmamaya başladı bende format attım bugün. :D Madem olmuyor RAM leri satıp bunu alacağım GSKILL TRIDENT Z RGB LED DDR4-3000Mhz CL16 16GB (2X8GB) DUAL Fiyatı
Sizinde Gigabyte Ga Ab350 Gaming3 anakart ve Ryzen 2600x değil mi sistem. Hemen umudu kesmeyin yahu ileride updatelerle düzeleceği söylenen bir detay değil mi bu? Şimdi donanımı aldığınızdan ucuza satıp daha da pahalı bir ürünü almaya ne gerek var, ayırca ben Gskill Ripjaws 3000 mhz kulanıyorum bir sıkıntı yok almayı düşündüğünüzden daha uygun fiyat.
@Zgrrs Evet ben de konuya yazdıktan sonra farkettim dediğiniz gibi olmalı :))
Günlerdir bu konuyu arıyorum, ilerde bana lazım olacak diye sık kullanılanlara eklemiştim ama okumamıştım tam olarak. İhtiyacım olmayınca da sildim gitti, tarama geçmişimin altını üstüne getirip buldum.
Bu arkadaşlar 2933 değerini alabilmişler gibi gözüküyor fakat şöyle bir durum var, ben o videoyu burada daha önce paylaşmıştım ama işimize yaramamıştı çünkü tarifteki seçenekler bizim Bios sürümünde bulunmuyordu. Peki çözüm olarak o tarihli sürüme dönülse bu seçeneklerin var olduğu bir Bios karşımıza çıkar mı? Fakat bu seferde Ryzen 2600x işlemcinin desteklenmediği bir sürüme dönüş yapmış olup işi iyice içinden çıkılamaz bir hale mi sokarız? Çözüme ulaşabilmek için güncel olan bir şeyi eskiye döndürmek bana zaten mantıklı gelmiyor olsa da artık hiç bir şeyden emin değilim.

Son düzenleme:
@Zgrrs Bir alt BIOS sürümüne dönecektim fakat üst sürümden bir alt sürüme dönme işi normal BIOS günceller gibi kolay değilmiş, biraz komplike birşeymiş ben de pek anlamadığım için yapmak istemedim, yeni BIOS sürümünü beklemek tek çarem şuan.

@Zgrrs Bir alt BIOS sürümüne dönecektim fakat üst sürümden bir alt sürüme dönme işi normal BIOS günceller gibi kolay değilmiş, biraz komplike birşeymiş ben de pek anlamadığım için yapmak istemedim, yeni BIOS sürümünü beklemek tek çarem şuan.
Okan1 o sürümde denediğini söylemişti zaten. Verdiğim linkte bahsi geçen sürüm F5 lere kadar uzanıyor, böyle bir geri dönüşte dediğim gibi Ryzen 2600x işlemciyi ortada kabak gibi bırakabilir.

Son düzenleme:
Konuyu tekrar gündeme getiriyorum kusura bakmayın. Benim anakarta BIOS güncellemesi gelmiş ve yeni gelen güncellemeden sonra uyumlu RAM'ler kısmına benim sahip olduğum RAM'de eklenmiş. 3200 MHz hızda kullanabileceğim yazıyor. Bir umutla BIOS'u güncelleyip denedim ancak yine çalıştıramadım. Sanırım bir çözümü yok arkadaşlar.

Benim anladığım kadarı ile anakart uyum listesi şu anlama geliyor. Burada yazmayan belleklerin bu anakart ile vaad ettiği değerleri vermesi %50 şans ile gerçekleşebilir, yani olabilir de olmayabilir de biz bunu henüz test etmedik. Benim durumumda şans benden yanaymış belleklerim uyum listesinde olmadığı halde (yanlış bakmadı isem) olması gereken değeri alabiliyorum.
Sizin durumunuz da uyum listesi şunu diyor, biz bu belleği bu anakart ile denedik, sizin işiniz şansa bağlı değil siz bu bellekle bu değeri kesin olarak alabileceksiniz.
Durum böyle olunca da şu devreye giriyor, her anakartın bios ekranı ve ayarları farklıyken hatta bu başlık altında fark ettiğimiz üzere aynı anakartın bios versiyonları arasında bile farklar varken doğru ayar yapılamıyor olması muhtemel.
Benim anakartın yeni biosu gelmiş açıkcası güncellemeye üşeniyorum, her hangi bir sorun karşısında onunla uğraşacak zamanım yok diye.

Bence hiç uğraşma herhangi bir sorun yok iken durduk yere sorun çıkmasın.

Ben de Gigabyte'a konu hakkında ticket atmıştım, bana şuan sitesinde yayınlamadıkları bir BIOS sürümü verdiler, heyecanla denedim fakat sonuç alamadım.
Dün DRAM Voltaj, SOC Voltaj ve RAM zamanlamalarıyla oynadım yine bir sonuç alamadım. Sonra sadece frekansı 2400'e yükselterek denedim ve çalıştırdı. Şuanda 2400 MHz'de kullanıyorum ama bu gidişle yeni anakart alacağım gibi.

Ben de Gigabyte'a konu hakkında ticket atmıştım, bana şuan sitesinde yayınlamadıkları bir BIOS sürümü verdiler, heyecanla denedim fakat sonuç alamadım.
Dün DRAM Voltaj, SOC Voltaj ve RAM zamanlamalarıyla oynadım yine bir sonuç alamadım. Sonra sadece frekansı 2400'e yükselterek denedim ve çalıştırdı. Şuanda 2400 MHz'de kullanıyorum ama bu gidişle yeni anakart alacağım gibi.
Niye yeni anakart alacaksınız canım bu anakart 3200 mhz in sözünü vermiyor mu? Yanlış hatırlamıyorsam belleklerinizin listede olduğunu söylüyordunuz, tekrar ticket atın son güncellenmiş olan Bios ekranınızda bu işin nasıl yapılacağına dair size yönlendirme yapsınlar. Netteki tarifler yeterli olmuyor.

Bana en son anakartı veya bellekleri farklı bir sistemde test edebilirseniz sorunun hangisinde olduğunu anlayabiliriz dediler :) Destek ekibindekiler de sorun neyden kaynaklı bilmiyor, ama benim tek ümidim BIOS sürümleriyle düzeleceği.

Kardeşime de sistem topluyoruz, ona MSI anakart aldık vallaha biraz soğuduk Gigabyte'tan. Recep Baltaş QP Gaming sisteminde MSI anakart ile Corsair Vengeance bellek kullanıyor, başka bir arkadaşım yine MSI anakart ile GSkill Ripjaws bellek kullanıyor, iki bellek de sorunsuz çalışıyor tek tuşla :) Şuan en stabili MSI gibi. Asus'ta da sorun yaşayan biri vardı forumda.

Bana en son anakartı veya bellekleri farklı bir sistemde test edebilirseniz sorunun hangisinde olduğunu anlayabiliriz dediler :) Destek ekibindekiler de sorun neyden kaynaklı bilmiyor, ama benim tek ümidim BIOS sürümleriyle düzeleceği.

Kardeşime de sistem topluyoruz, ona MSI anakart aldık vallaha biraz soğuduk Gigabyte'tan. Recep Baltaş QP Gaming sisteminde MSI anakart ile Corsair Vengeance bellek kullanıyor, başka bir arkadaşım yine MSI anakart ile GSkill Ripjaws bellek kullanıyor, iki bellek de sorunsuz çalışıyor tek tuşla :) Şuan en stabili MSI gibi. Asus'ta da sorun yaşayan biri vardı forumda.
Almadıysanız MSI B350 PC MATE fiyatı uygun bu sitede,tek sıkıntısı talebinizle firma servise yollayıp bios update yaptırıyor, bu da zamana mal olur sadece. Firmayı takibe alın birçok donanım uygun fiyata denk geliyor. Örnek G Skill 16GB DDR4 3200MHz 2x8

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı