Herkese merhaba, pil sorunu hala net bir konu değil anladığım kadarıyla. Pil düşmesi yaşamayan arkadaş 15p kd modeli yani RTX3060'lı olan, o sistemde ekran kartı tam güçte 115 watt çekiyor. Bizim kullandığımız ise 15p xd yani RTX3070'li, toplam güc 130 watt. Bu sepeble pil düşmesi yaşamıyor diye düşünüyorum. Laptopu garantiye göndermiştim. Laptop hala endeks bilişimin teknik servisinde. İşlemlere başladıklarını söylediler ve benimle bir kez iletişime geçip, sorunlarımı dinlediler ve hepsini cevapladılar. 1- piksel sorunu; parlak piksel sebebiyle kesin değişim olacağını söylediler. 2- pil harcama sorunu; bunun hybrid teknolojisi olduğunu ve MSI laptoplarda bile bunun olduğunu( MSI teknik servisliğini de yapıyolarmış) bunun bir sorun olmadığını %30 kadar pili kullanıp kapanmadan şarja başlanacağını ve bu şekilde laptop 7/24 kullananbileceğimi söylediler. Bu durumun şarj adaptörünün yetmemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirttiler. 3- menteşe gıcırdıması vardı bunun düzeltilebilecek bir durum olduğunu söylediler 4- bazen oyunlarda donma, oyunlardan atma veya mavi ekran hatası yaşıyordum. Her zaman değil arada baş gösteriyordu. Bunu test edip ona göre duruma bakacaklarını söylediler.
Laptopu 29 Haziran'da İtopya'ya teslim etmiştim. Bayram sonrası 18 Temmuz'da servisin eline ulaştı. Bakalım durum ne olacak. Umarım servise gönderecek arkadaşlara açıklayıcı olmuştur.