Gigabyte Aorus 15P KD sıcaklık değerleri normal mi?

Hocam ben de İtopya üzerinden servise yolladım ancak garantisinin olduğu endeks bilişim yerine farklı bir yere gitmiş ürün. Giden serviste ise sorunuma hiçbir şekilde bakılmamış. Teknisyen kolaya kaçmak isteyen teknisyenlerin yaptığı, cihaza format atma işini bile yapmamış. Control Center açılmıyor en basitinden ki sorunum için kullanması gerekirdi. Cihaz geldiğinde Control Center calismayinca silip tekrar yükledim ve 3000 RPM fan ile 55 derece sıcaklığa sahipti boşta. Siz endeks bilişime gitmesi için bir şey dediniz mi? Yoksa direkt olarak İtopya mı yolladı. Berbattı RMA servis tek kelimeyle. Neden garanti sahibi endeks yerine RMA'ya gitti onu da anlayamadim doğrusu.
Kötü bir deneyim olmuş anlaşılan. Cihaz gittiğinden daha kötü halde dönmediyse buna da şükür. :)

Gigabyte'ın yazılım ekibi kaldırım altı firma gibi iş yapıyor heralde. Hem software hem de firmware olarak sınıfta kalıyorlar. Bir Asus veya Msi gibi değiller kesinlikle. Ben bu gidişat ile mevcut şartlarda bir daha ilk tercihi asla Gigabyte tarafından yapmayacağım. Donanımları ve tasarımları çok güzel ama yazılımları kötü işte... Esupport denilen destek hattı ise tam bir rezalet.

Size durumunuzla ilgili tavsiyede bulunmak isterim.

Öncelikle Nvidia veya Amd gibi harici ekran kartlarının takibini Msi Afterburner, AIDA64, Gpu-Z gibi donanımı kontrol edebilecek programlar ile yapmayın. Bu programlar donanımı kontrol edebildiği için genelde donanımları aktif ediyorlar. Yani siz programı açana kadar aslında çalışmayan ekran kartını programı açtığınız an çalıştırıyorlar ve bu durum yanıltıcı olabiliyor.
HwInfo ile gözlemleyin sisteminizi. Ekran kartı belleği 7GHz hızlara çıkıyor mu ya da aktif mi sürekli görebilirsiniz. Ayrıca HWINFO programının en alt kısmında batarya şarj/deşarj oranını görebilirsiniz. Batarya ile kullanırken cihaz boşta anlık ortalama ne kadar enerji tüketiyor bize söylerseniz fikir yürütmemiz için yardımcı olabilir.
Boşta 55 derece çalışıyorlarsa fanlar havayı ılık üflüyor olmalı. Gerçekten ılık mı üflüyorlar yoksa soğuk mu? Zor ihtimal ancak üfleme soğuk ise termal macun üretim esnasında iyi sürülmemiş olabilir.
Baktınız olacak gibi değil, zaman ve imkan varsa temiz bir kurulum yapın. Sonrasında durumu kontrol edin.

Kötü bir deneyim olmuş anlaşılan. Cihaz gittiğinden daha kötü halde dönmediyse buna da şükür. :)

Öncelikle NVIDIA veya AMD gibi harici ekran kartlarının takibini MSI Afterburner, AIDA64, GPU-Z gibi donanımı kontrol edebilecek programlar ile yapmayın. Bu programlar donanımı kontrol edebildiği için genelde donanımları aktif ediyorlar. Yani siz programı açana kadar aslında çalışmayan ekran kartını programı açtığınız an çalıştırıyorlar ve bu durum yanıltıcı olabiliyor.

Fanlar yüksek hızlara çıkmıyorsa açmıyorum. Sadece kontrol amaçlı kullanıyorum. Ayrıca sorun yazılımsal bana kalırsa çünkü yeni Control Center'ı yüklediğimde genel mana da sorun çözülüyor ( her zaman olmasa da ki benim yollama sebebim tamamen çözülmesini istememdi). En düşük fan hızında şu anki durumu (38-43) aşagıya bırakıyorum. Benim öfkem bayram vs bile olsa 1 ay beklediğim cihazın kontrol bile edilmeye tenezzül edilmeyip açıklama olarak şunun denilmesi: Cihaz performans odaklı olduğu için güncellemeler sırasında cihazın ısınması normal...
Ekran kartından dolayı ısınan cihaza güncellemeden bahsediyor teknisyen. Diyecek çok şey varda işte...

Boşta 55 derece çalışıyorlarsa fanlar havayı ılık üflüyor olmalı. Gerçekten ılık mı üflüyorlar yoksa soğuk mu?

Şu an eski yüklü olmadığı için nasıl üflüyordu emin değilim ancak soğuk değildi sanırım.

HWiNFO ile gözlemleyin sisteminizi. Ekran kartı belleği 7GHz hızlara çıkıyor mu ya da aktif mi sürekli görebilirsiniz. Ayrıca HWiNFO programının en alt kısmında batarya şarj/deşarj oranını görebilirsiniz. Batarya ile kullanırken cihaz boşta anlık ortalama ne kadar enerji tüketiyor bize söylerseniz fikir yürütmemiz için yardımcı olabilir.
Baktınız olacak gibi değil, zaman ve imkan varsa temiz bir kurulum yapın. Sonrasında durumu kontrol edin.

Dediklerinizi deneyeceğim. Yardiminiz ve fikirleriniz için cok teşekkürler:)

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (33).png
    Ekran Görüntüsü (33).png
    1,3 MB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
15P'nin GPU soğutması benim görüşümce standart bir soğutma sağlıyor. CPU soğutması ise piyasa ortalaması için mükemmel. Tabii ki aynı heatsink'i kullandıkları için CPU, R23 gibi testlerde soğutma gücünü daha çok belli ediyor.
CPU soğutması Aorus markasına yakışırken GPU soğutması bir alt segment benim deneyimime göre. CPU zaten asıl sogutulması zor olduğu için piyasa için epey iyi soğutma sağladığı aşikar.
15P KC kullanıyorum. Sizin model işlemci ile birazcık daha serindir. PTM7950 -belki forumda duymuşsunuzdur, eşsiz kalitede bir macundur- adlı macunu uyguladım. CPU R23'de bana mısın demiyor. 78/80 derece stabil gidiyor. Fakat GPU Gaming fan kullanınca oyunlarda 81/83 gibi değerleri görüyor. CPU'yu da etkiliyor. Farklı macun kullanmak durumunda kalacağım GPU için. Çoğu macun da olmuyor bu laptoplara. Çok sakat iş. GP76 gibi modellerin de GPU soğutması mükemmel. Aynı macun ile güzel değerler alıyorlardı.

Yazılım için öyle şikayetçi değilim ama memnun da değilim. Günü kurtarmak için yapılmış. Hantal, pek modern olmayan ayar yapmak için yapılan bir yazılım. Güncelleme destekleri rezaletmiş onu anladım. 12. nesil modeller için verdikleri yeni yazılımı bekliyoruz belki de hiç gelmeyecek yazılımı bekliyorduk artık bakmıyorum bile siteye.

Bir daha Gigabyte alır mıyım derseniz ilk tercihim olmaz. Uygun kampanya olursa düşünürüm. Zaten MUX gibi önemli detayları rakip firmalar koymaya başlarken bunların olan şeyi çıkarmaya gitmesi benim için değerini azalttı.

1 yıllık deneyimimi ekleyeyim dedim 🙂

Yazılım için öyle şikayetçi değilim ama memnun da değilim. Günü kurtarmak için yapılmış. Hantal, pek modern olmayan ayar yapmak için yapılan bir yazılım. Güncelleme destekleri rezaletmiş onu anladım. 12. nesil modeller için verdikleri yeni yazılımı bekliyoruz belki de hiç gelmeyecek yazılımı bekliyorduk artık bakmıyorum bile siteye.

RTX 3060 içeren model kullanıyordunuz sanirim. 15p KE4(12.nesil 3060 model) modelinden yeni Control Center'ı indirin isterseniz. Ben bu şekilde kullanıyorum ve işlemci adını görmemesi hariç her şey stabil çalışıyor şimdilik.

Boot tuşu f12 değil mi? Defalarca denememe rağmen girmedi.

Son düzenleme:
RTX 3060 içeren model kullanıyordunuz sanirim. 15p KE4(12.nesil 3060 model) modelinden yeni Control Center'ı indirin isterseniz. Ben bu şekilde kullanıyorum ve işlemci adını görmemesi hariç her şey stabil çalışıyor şimdilik.

Boot tuşu f12 değil mi? Defalarca denememe rağmen girmedi.
"Bilgisayarı Kapat" diyerek kapatır sonra açarsanız giremezsiniz.
"Yeniden Başlat" yaptıktan sonra açılırken F12 tuşu ile Boot Menu açabilirsiniz.

"Bilgisayarı Kapat" diyerek kapatır sonra açarsanız giremezsiniz.
"Yeniden Başlat" yaptıktan sonra açılırken F12 tuşu ile Boot Menu açabilirsiniz.
Öncelikle konu hakkında bilgisiz olabileceğimi düşünerek cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Çünkü öyleyim😅 Daha önce ihtiyaç duymadığım için format atmamıştım. Cihaz servisten geldiğinde bile format atılmadan geldiği için denemek istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı