Gigabyte Aorus 16X LoL ve Marvel Rivals'ta FPS düşmeleri oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

rosenlow34

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 4070
İşlemci
İ9-14900HX
Technopat ailesi selamlar. Yaklaşık 3 ay önce Almanya'dan laptop aldım. Başka oyunlar ve programlarda hiçbir sorun yok fakat LoL ve Marvel Rivals oynadığım zaman aşırı FPS düşmesi yiyorum. Her şeyi denedim batarya modları, performans modları vs. çözüm bulamadım. 2K'da 250 FPS iken bir anda 80-60 arasında düşüyor oyunda ışınlanıyor gibi oluyorum monitörle de monitörsüz de aynı problem oluyor çözümünü bir türlü bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim. Pencereli oyun modu tam ekran oyun modu hepsini denedim. Ek olarak onboard kart ile çalıştırmıyorum her şey olması gerektiği gibi. Oyun ayarları düşükte olsa da drop yiyorum.

i9-14900HX
RTX 4070.
64 GB RAM mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS düşüşü olduğunda CPU/GPU sıcaklığı, güç durumu, çalıştığı MHz ne durumda oluyor?

Değerler bu şekilde, mhz değeri ve watt değerleri biraz oynuyor drop yiyince.

Normalde 84.2W olan CPU gücü drop yediğinde nereye düşüyor onu bilmek lazım. AIDA 64 ile stres testi yapıp CPU ne kadar thorttle yiyor ona bir göz atabilirsin.
Değerler bu şekilde sanırım sorun gözükmüyor ama ben pek anlamıyorum açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…