1 aylık kullanımlarım sonucu üründe gördüğüm tek sıkıntı Gigabyte'ın sağladığı yazılım desteğinden doğan sorunlar. Üreticinin "Gigabyte Control Center" adlı bir kontrol paneli uygulamaları var. Uygulama üzerinden fan hızları, klavye ışıklandırması, performans arttırma vb. olaylar denetlenebiliyor klasik olarak. Gelelim bu programın sorunlarına; bazen sistem açıldıktan sonra uygulama kendini açamıyor, bu yüzden programın dinamik performans arttırma ayarı açılmadığı için, benim gördüğüm 2. ekranda pencere takılmalarına ve web sayfalarında gezinirken sayfanın yumuşak bir şekilde kaydırılamamasına, kısaca FPS kaybına yol açıyor. Bunun dışında "Turbo mode", "creator mode" vb. program modları için konfigüre edilebilir barlar bulunuyor program üzerinde. Yani mod, seçildikten sonra aslında konfigüre edilebilir. Fakat yaptığınız ayarlamalar hafızada saklı kalmıyor, sadece bazı ayarların sistem yeniden başlatıldıktan sonra konfigüre ettiğim şekilde kaldığını gördüm. Bunlar dışında "AI Boost mode" gayet faydalı ve güzel şekilde çalışıyor, performansa faydası bir hayli fazla.
Programdaki hatalar düzeltildikten sonra herhangi bir sorun yok gibi, yük altında bile sistem gayet serin ve sessiz çalışıyor. Performansı gayet iyi. Sanırım bu segmentte bir laptop daha alsam yine alırdım.