Gigabyte Aorus RTX2060 Super 3 fanlı modeli ısınma sorunu var mı?

Zaten Rog, Aorus gibi modellerde ısınma problemi olmaz. Kalkıpta bir Inno, Palit XFX gibi markalar tercih ederseniz her zaman bir sorun yaşarsınız.

Orada da yine firmaların özel serileri devreye giriyor. Inno3D için iChill serisi, Palit için de JetStream serisi üst düzey soğutma performansı sunar. Ülkemizde bu markaların standart ürünleri yer aldığı için "sıcak çalışıyor" gibi bir algı hakim. ASUS Armor, MSI Ventus, Gigabyte Windforce serilerinde de sıcak çalışma durumları hakim. Onu ayırmak lazım.
 
Son düzenleme:
Ekran kartını almayı düşünüyorum da ısınma hakkında eleştiri duydum. Yardımcı olur musunuz? Oyunlarda sıcaklık değerleri nasıldır?
1060 6G AORUS Gaming versiyonunu kullanıyorum. AORUS, GIGABYTE' ın oyuncular için tasarladığı daha üst düzey ve daha dayanıklı bilgisayar bileşenleri üreten bir yan kuruluşudur. Şimdilik bende anakartı ve ekran kartı bulunuyor. Donanımsal olarak hiç bir sorun yaşamadım, soğutma olarak da gayet yeterli. Belirttiğiniz model, AORUS' un üretmiş olduğu en üst düzey kart serilerinden birisi. Standart versiyonlara kıyasla daha kaliteli VRM, ısı dedektörleri ve PCB kullanırlar. Görüntü çıkışları ''modele göre'' daha fazla olur (VR Desteği için). Soğutma blokları daha kalın, iletkenliği yüksek, fazla ısı aktarım borulu ve fanları ise dizaynından ve konulma şeklinden dolayı soğutma olarak daha etkilidir. Kasa içi hava sirkülasyonunda bir sıkıntı yok ise, soğutma açısında herhangi bir sorun yaşamayacağınıza inanıyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı