Gigabyte AORUS RX 580 8GB Isınma ve Fan Sesi Sorunu

TRageful

Kilopat
Daha fazla  
Yeni aldığım Gigabyte AORUS Radeon RX 580 8GB ekran kartım GTA V gibi oyunlarda kısa bir süre oynadıktan sonra ısınmaya bağlı olarak fanları yüksek RPM'de çalıştırmak durumunda kalıyor ve fanlar çok fazla gürültü yapıyor.
Daha önce kullanmakta olduğum MSI R7 370 Gaming 2G modeli ekran kartım ile kıyasladığımda rahatsız edici bir şekilde çok fazla fan sesi duyuyorum. Bu normal midir? Bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maxed out grafik ayarlarında yarım saat GTA V oynamamın sonucunda GPU-Z değerleri böyle. Sıcaklık stabil iyi görünüyor fakat fan sesi çok rahatsız ediyor, çok gürültülü geliyor bana, MSI R7 370 Gaming de ekran kartı varlığının farkına bile varmıyordum o kadar sessiz çalışıyordu, bu fan gürültüsü normal midir? @Pantheon
Ayrıca kart OC modunda bile değil, Gaming modunda, R7 yi OC modunda kullanırdım hep buna rağmen gürültü olmuyordu. Kartı yeni aldım arkadaşlar can sıkıcı bir durum benim için. :confused:
Fan hızı %83'e çıkmış arkadaşlar soğutma mı yetersiz? Gigabyte beklediğimi vermedi açıkçası hayal kırıklığına uğradım... Kartı iade etmeyi düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    9,5 KB · Görüntüleme: 288
Son düzenleme:
Yeni aldığım Gigabyte AORUS Radeon RX 580 8GB ekran kartım GTA V gibi oyunlarda kısa bir süre oynadıktan sonra ısınmaya bağlı olarak fanları yüksek RPM'de çalıştırmak durumunda kalıyor ve fanlar çok fazla gürültü yapıyor.
Daha önce kullanmakta olduğum MSI R7 370 Gaming 2G modeli ekran kartım ile kıyasladığımda rahatsız edici bir şekilde çok fazla fan sesi duyuyorum. Bu normal midir? Bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum.

Sıfır mı?

Kartı sıfır aldım arkadaşlar.
R7 gibi düşük bir kart ile bunu kıyaslamak pek mantıklı değil. AMD'nin programı ile fana manuel olarak ayarlayabilirsiniz.
Onu da denedim hocam, fanın çok gürültülü çalışmaması için makul bir düzeye getirdim maksimum fan devrini, bu sefer de gürültü azaldı fakat sıcaklık 90 derecelere yaklaştı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı