Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

raymond_lin

Hectopat
Daha fazla  
2 yıl önce ikinci el olarak aldığım ekran kartımda ilk başlarda kullanırken ısınmayla ilgili sorun yaşamadım, maksimum 75 derece görüyordum ancak neredeyse son 1 yıldan beri ekran kartı oyun oynarken fanları %100 de dönmesine rağmen sürekli 85, 87 derece aralığında kullanıyorum. Özellikle PUBG Steam versiyonunda çok fazla ısınıyor ama genel olarak Call of Duty Warzone oyununu oynuyorum ve onda da aynı şekilde 80 derecenin altına inmiyor. Yeni sistem topladım sadece ekran kartını değiştirmedim bütçeden dolayı ancak yine aynı değerleri aldım. Zaten ısınma sorunu olduğu için değil oyunlarda çok fazla darboğaz olduğu için değiştidim. Yeni sistemi toplayalı 2 hafta oldu. Eski ve yeni sistem özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz. Isınma sorununu çözmek için termal macununu değiştirdim, fanlarını temizledim, soğutucu bloğu komple aralarına fırça sokarak ve hava tutarak temizledim ancak bana mısın demedi. Başka deneyebileceğim şeyler varsa yorumlarınıza açığım. İstediğiniz bir test olursa testi yapıp resmi yükleyebilirim. Technopat Sosyal de yeniyim :)

Eski sistem özelliklerim:
* Gigabyte Aorus RX580 8 GB 256Bit ekran kartı.
* Intel Core i5 4460 işlemci.
* Hi-Level 8 GB (4+4) 1600MHz DDR3 RAM.
* ASUS H81M-D r2.0 anakart.
* Galax gamer 120GB SSD.
* 3TB + 1TB HDD ikisi de 7200 RPM markasını hatırlamıyorum.
* Xigmatek X-Power 600W 80+ Bronze PSU.
* Dark vision Pro kasa.
* ASUS TUF VG249Q 23.8" 144Hz 1ms monitör.

Yeni sistem özelliklerim:
* Gigabyte Aorus RX580 8 GB 256Bit ekran kartı.
* AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
* ASUS TUF Gaming Plus B450 anakart.
* Adata XPG Spectrix D60G 16 GB (8+8) 3000MHz DDR4 RAM.
* Samsung 970 EVO M.2 SSD.
* 3TB + 1TB HDD ikisi de 7200 RPM markasını hatırlamıyorum.
* Xigmatek X-Power 600W 80+ Bronze PSU.
* Rampage rampart RGB mesh kasa.
* ASUS TUF VG249Q 23.8" 144Hz 1ms monitör.

Çözüm
Sorunu deneye deneye en sonunda çözdüm arkadaşlar. Termal padleri değiştirdim olmadı MX4 termal macun sürdüm fayda etmedi en son çare kartın stok soğutucuları 2 farklı yöne dönüyor ve 1 tanesini değiştirdim, şu an ikisi de aynı yöne dönüyor ve çok da güzel performans veriyor. Şimdi ekran kartı hava 43 derece olmasına rağmen 75 dereceyi geçmiyor. Stok fanla birlikte bu sıcaklık değerleri 85 90 dereceye kadar çıkıyordu.

Aldığım fanın linki burada:
Ekran kartı için termal macun yenilemesi yapın diyecektim ki zaten yapmışsınız ve sıcaklığın bir nebze düşmesi lazımdı. Kullandığınız termal macunun markası neydi? Yaptığınız montajı tekrardan kontrol edin derim. Ayrıca ekran kartının sıcaklığını daha da düşürmek isterseniz undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz. Stabil bir undervolt ayarı ile ortalama olarak 10-15 derecelik düşüş elde edebilirsiniz.

Ekran kartı için termal macun yenilemesi yapın diyecektim ki zaten yapmışsınız ve sıcaklığın bir nebze düşmesi lazımdı. Kullandığınız termal macunun markası neydi? Yaptığınız montajı tekrardan kontrol edin derim. Ayrıca ekran kartının sıcaklığını daha da düşürmek isterseniz undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz. Stabil bir undervolt ayarı ile ortalama olarak 10-15 derecelik düşüş elde edebilirsiniz.

Termal macun heatsink marka bir macundu. 1 2 kere daha söküp taktım kartı ama değişen bir şey olmadı. Undervolt hakkında çok fazla bilgim yok, eğer bunu yaparsam FPS de düşüş yaşar mıyım?

Termal macun heatsink marka bir macundu. 1 2 kere daha söküp taktım kartı ama değişen bir şey olmadı. Undervolt hakkında çok fazla bilgim yok, eğer bunu yaparsam FPS de düşüş yaşar mıyım?
Termal macunun markası hakkında bir bilgim yok maalesef. Bilgili arkadaşlar onun hakkında yorumda bulunurlar. Eğer stabil bir undervolt ayarı yaparsanız FPS düşüşü yaşamazsınız. Undervolt mantığı kısaca kartın voltaj ayarını düşürerek buna bağlı olarak da güç tüketimi düşeceği için sıcaklık değerlerinin düşmesidir. Forum içerisinde birçok undervolt konusu ve rehberleri mevcut oraları inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz. Deneme yanılma yöntemi ile kendi kartınız için çalışan stabil bir undervolt ayarı yapabilirsiniz.

Sorunu deneye deneye en sonunda çözdüm arkadaşlar. Termal padleri değiştirdim olmadı MX4 termal macun sürdüm fayda etmedi en son çare kartın stok soğutucuları 2 farklı yöne dönüyor ve 1 tanesini değiştirdim, şu an ikisi de aynı yöne dönüyor ve çok da güzel performans veriyor. Şimdi ekran kartı hava 43 derece olmasına rağmen 75 dereceyi geçmiyor. Stok fanla birlikte bu sıcaklık değerleri 85 90 dereceye kadar çıkıyordu.

Aldığım fanın linki burada:

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı