Gigabyte AX370 Gaming 5 Bricked BIOS kurtarma

Bütçe
4000

ByNow

Decapat
RAM
Gskill cl18 8x2 2400mhz
İşlemci
ryzen 5 5600
Selam,
Öncelikle durumdan bahsedeyim 2017 yılında AM4 işlemcili bir sistem topladım o zamanki bilgi yetersizliğimden Vatan Bilgisayar'daki arkadaşlar bu parçalar iyidir diye bana bir sistem verdiler.

Sorunlu Anakart: Gigabyte AX370 Gaming 5

Sistemi kullanırken BIOS güncellemesi yaptığımda ana kartta bir sorun oluştu ve ilk BIOS kilitlendi. O zamanlar garantisi olduğu için servise gönderdim ve flash ile sorunu çözdüklerini söyleyip geri gönderdiler. Birkaç ay sonra tekrardan güncellemeyi denediğimde aynı şekilde birinci BIOS kilitlendi. Ben de yaklaşık dört yıl boyunca ikinci BIOS'tan kullandım. Sonrasında tekrardan böyle bir sorunla karşılaştım ve anakartı değiştirmeye karar verdim.

Şu an düşük segment bir anakart kullanıyorum (ASUS Prime B450K-II). Şu anda sistemi güncelliyorum yeni bir kasa aldım fakat anakart gerek Type-C olmaması gerekse fan desteklememe sebebiyle değiştirmeyi düşünüyorum.

Soru?
Sizce şu an çalışmaz halde olan eski ana kartımı servise verip çalışır hale getirmek mi yoksa yeni bir anakarta geçmek mi daha mantıklı? Ayrıca CH341A alıp eski anakartımı ben düzeltmeye çalışmak istiyorum. Bu konuda nelere ihtiyacım olduğunu söyleyebilirsen sevinirim.

Yardımcı olan arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı