Kullanılan mosfetler, soğutma blokları ve başka özelliklere baktığımız zaman bu iki ürün kulvar dışında kalıyor. Sana önerebileceğim ürünleri liste halinde sırasıyla aşağıya bırakıyorum. Listede o kadar fazla anakart yok diğer anakartlar da bilgim dahilinde. Almak isterseniz bu kartlardan birini seçiniz:
Önceden dediğim gibi piyasada bir sürü kart var ve senin verdiğin iki örnek tavsiyelerim arasında değil. Nedenini soracak olursan söylediğin msi kartı almandansa üstüne 200 tl daha verip x470 pro carbon modelini alabilirsin. Hız aşırtma serisi olan x470 kullanılan transistör ve mosfetleriyle sanki arada 1000₺ fark var gibi söylediğin karta fark atmakta. Gigabyte kart, msi karta göre daha düşük kalmakta. Söylediğin b450 karta göre değil benim sana önerdiğim b450 gamin plus'dan daha aşağıda kalmakta. Ayrıca Amd 2020 ye kadar am4 söketlerini değiştirmeyecek. İleride işlemci değiştireceğim dersen x470 serisi bir kart seçmelisin. 3. nesil am4 soketleri x570 olarak gelecek fakat x470'lere uyum sağlayacaklar. Tabi potansiyel güçlerini veremeyecekler diye düşünüyorum bu benim kişisel görüşüm.