Gigabyte B450M GAMING Voltaj Düşürme

Rhysmt

Decapat
Arkadaşlar uzunca zamandır kullanmakta olduğum Ryzen 1600X işlemcisinin voltajını düşürmek istiyorum, geçenlerde Ryzen master adlı bir uygulama gördüm oradan yaptığımı sandım ancak, BIOS girdiğimde işlemci hala 1.45V çekiyordu. Bilen varsa lütfen şu dertten beni kurtarsın. Ben BIOS içini kurcaladım ama çok anlamam, o yüzden birisi bana anlatırsa çok sevinirim illa ki bir bilen vardır. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Anakart: Gigabyte B450M GAMING
İşlemci: Ryzen 1600X

Son düzenleyen: Moderatör:
Hallettim eğer B450m anakart kullananlar varsa yarın görselleri ile birlikte anlatacağım.
Arkadaşlar öncelikle bunu yaparken dikkatli olun voltajı azar azar kontrol ederek düşürün. Ben bunu B450M anakart ve Ryzen 1600X işlemci de yaptım bilginiz olsun.
Öncelikle bilgisayar açılırken BİOS`u açmak için ``Delete`` tuşuna basın arkadaşlar sonrasında BİOS açıldıktan sonra yukarıda M.I.T` adı altında Advenced Voltage Settings yazacak oraya geldikten sonra 2 kere tıklayıp içine giriyoruz daha sonra tekrar karşımıza gelen yerde Dynamic Vcore(DVID) yazan yerin üstüne bir kere tıkladıktan sonra Numpad de bulunan (-) (+) tuşlarıyla voltajı düşürüp ya da azaltıyoruz.
Diyelim işlemcimiz 1.4V çekiyorsa bunu azaltmak istiyorsanız -0.100 yaptığınızda 1.3V a düşecektir. aşağıda resimlerde mevcuttur.
Ben uzun zamandır uğraşıyordum en sonunda buldum işlemciye stres testide yaptım 30 ar dakika düşürmeden önce 30 dk da 62 derecede seyreden işlemci düşürdükten sonra 55 dereceden yukarı çıkmadı genel olarak 55-56 derecelerde seyretti.
Stres testinin resimlerini de bir ara bırakırım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-02-24 at 08.37.20.jpeg
    187,4 KB · Görüntüleme: 487
  • WhatsApp Image 2020-02-24 at 08.37.21 (1).jpeg
    192,9 KB · Görüntüleme: 478
  • WhatsApp Image 2020-02-24 at 08.37.21.jpeg
    298,8 KB · Görüntüleme: 434
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…