Gigabyte B450M H kasa fan ayarı yapılmıyor

Kalipsogen

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2020
Mesajlar
509
Merhabalar. Gigabyte B450M H kullanmaktayım. System Information Viewer programından fan hızlarıma bakıyordum. Kasa fanımın hızını ayarlayamıyorum. Nasıl ayarlayabilirim? Bir de işlemci fan hızım normal mi sizce? Fotoğrafları bu şekilde:

işlemci fan hızı.png


sistem 1 fan hızı.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasadaki fanların modelleri ne?

Ön tarafta Aerocool Eclipse12 12cm ARGB Led Kasa Fanı (AE-CFECLPS12) | Teknobiyotik bunu kullanmaktayım.
Arka tarafta Aerocool Force Series 12cm Siyah Sessiz Kasa Fanı (3 Pin ve Molex Bağlantılı) (AE-CFFR120BK) | Teknobiyotik bunu kullanmaktayım.

Kasa fanı anakartta bağlı değil tahminimce o yüzden gücü Molex'ten alır o durumda da siz kontrol edemezsiniz.

Ama kasamda 2 tane fan var ve programda 1 tane gözüküyor. Yani biri PSU'ya bağlıdır diye düşünmüştüm ben.
 

Eclipse model fanınızın hızını kontrol edebilirsiniz ancak diğerinde hız kontrol yani PWM özelliği yok, sabit hızda çalışıyor. Eclipse modelini ise anakarttaki SYS_FAN pinlerine takarak kontrol edebilirsiniz.
 
Eclipse model fanınızın hızını kontrol edebilirsiniz ancak diğerinde hız kontrol yani PWM özelliği yok, sabit hızda çalışıyor. Eclipse modelini ise anakarttaki sys_fan pinlerine takarak kontrol edebilirsiniz.

Eclipse fanım anakarta bağlı değilmiş. Bağlı değilken %100'de mi çalışıyor yoksa bağlamam mı gerekiyor?
 
Büyük ihtimalle %100'de çalışıyordur.

Hocam başka konu da açtım lakin net bir şey yazan yok size de sormak istiyorum. Kasama fan eklersem ekran kartına etkisi kaç derece olur. 2 tane fanım var ve 1-2 derece soğutacaksa almak istemiyorum. 2-3 tane fan takabilirim kasama. Siz daha önce kasaya fan takıp etkisini gördünüz mü?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı