tolgahan1111
Decapat
Gigabyte B450M-S2H AMD B450 anakart OC yapmadan 3000Mhz RAM'ı çalıştırır mı?
bende de aynı anakart var 2*8 16gm 3000mhz ramlerimi 2633 görüyor bunları nasıl 3000 yapabilirim? ayrıca anakart üzerinde tek fan girişi mi var? kasamdaki ikinci fanı nasıl aktif edebilirim?Corsair 2x8 3000 mhz rami xmp aktif 3000 mhz kullanabiliyorum. Ama hwmonitör ile kontrol ettiğimde bazen işlemci peak frekansların 4.1'e kadar çıktığını görüyorum. Acaba xmp açıkken sıcaklık durumuma göre işlemci kendi kendini oc'mu ediyor?
Bu arada oldukça sağlıklı kullanıyorum.
işlemci fanı hariç tek fan çıkışı var evet. 3000 mhz kullanmak için de bios'tan xmp aktif etmelisiniz.bende de aynı anakart var 2*8 16gm 3000mhz ramlerimi 2633 görüyor bunları nasıl 3000 yapabilirim? ayrıca anakart üzerinde tek fan girişi mi var? kasamdaki ikinci fanı nasıl aktif edebilirim?
mhz değerlerini hallettim ama fan işini çözemedim henüz. ön fanı arka egzos fanı taktığım pine taktım denedim çalışmadı. bu durumda fanda bir sıkıntı var demek oluyor di mi? sonuçta egzos fan çalışıyor aynı sokette.işlemci fanı hariç tek fan çıkışı var evet. 3000 mhz kullanmak için de bios'tan xmp aktif etmelisiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.