Çözüldü Gigabyte B450M S2H anakarta uyumlu CPU soğutucu önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BLodLy

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 2x 8gb 3000mhz
Ekran kartı
Asus Rx 570 4gb
Anakart
Gıgabyte b450m s2h
İşlemci
Amd Ryzen 5 1600 AF
Merhaba. Ryzen 5 1600 AF işlemcim boşta çok fazla ısı da çalışıyor 60-70 derece yük altındayken 95 derecelere kadar çıktığı oluyor. Bu yüzden Arctic MX-4 termal macun satın aldım (henüz elime ulaşmadı kargoda) ve ekstradan stok fan harici yeni bir soğutucu almak istiyorum. Aklımda Dark Freezer X123 var ama almadan sormak istiyorum uyumlu olur mu? Anakarta sığar mı acaba? RAM'lere sıkıntı çıkarır mı stok fan takılı iken RAM'lerin dibinde çok yakın bu alacağım model bir sorun çıkarır mı ve soğutmada stok fana göre daha fazla etkisi olur mu? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Güncelleme: Dark Freezer X123 Fixed RGB Soğutucuyu aldım takması bayağı zordu ama sonuç olarak taktım uyum konusunda ve anakarta sığma konusunda sıkıntı olmadı RAM'lere de sıkıntı çıkarmadı ekstra olarak felaket faydasını gördüm stok soğutucuya göre yaklaşık 20 derece ısı farkı oldu güzel soğutuyor şimdilik ilk testlere göre.

Not: Stok soğutucu kullanırken Arctic MX-4 termal macunu kullandıktan sonra testini yaptım yeni soğutucuyu kullanmadan önce yaptım. Güncellemede belirtmeyi unutmuşum stok soğutucuda yük altında en fazla 73 dereceleri gördüm boşta 40 - 50 arası sıcaklık değerlerinde oluyordu. Yeni soğutucuda (Dark Freezer X123 Fixed RGB) yük altında 53-56 derece arası değişiyor en fazla 56 gördüm. Boşta 30-40 arası değişiyor. Kısacası yeni termal macun ve yeni soğutucunun büyük faydalarını gördüm.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı