Gigabyte B450M S2H görüntü vermiyor

Swopper

Decapat
RAM
Corsair 8 GB 3000 Mhz Cl16
İşlemci
Ryzen 5 1600
Yeni bir sistem topladım.
  • Ryzen 5 1600
  • Corsair 8 GB RAM
  • Ekran Kartım zaten var GT 1030 ( 1 sene önce almıştım)
  • Anakart olarak da B450M S2H tercih ettim

Her şeyi eksiksiz bağladım, kasa çalışıyor işlemci fanı da çalışıyor fanların ışığı yanıyor fakat ne yaptıysam görüntü alamadım. (Ekran kartına takılı bu arada ve ekran kartında problem yoktur). Bilgisayarcıya da götürdüm, İşlemci ve RAM'i ayrı ayrı denediler "Sıkıntı yok, problem anakartta" dediler, Kafam da karıştı tabii biraz.

Sorum şu: BIOS'tan olabilir mi? BIOS güncel gelmiyor falan gibi bir söylenti var. Düşük işlemci bulup BIOS ettirin gibi. Benim işlemcim zaten yüksek değil ki 1. Nesil Ryzen 1600, direkt tak çalıştır olması gerekmiyor mu? Yanlış mı biliyorum? BIOS ekranı falan hiçbir şey gelmiyor, gelse yapacağım ama görüntü yok.
Kesin olarak Anakart bozuk mudur yani? USB portları çalışıyor bu arada klavye takınca ışığı yanıyor. İnternetten söylemiştim. İade edeceğiz artık mecbur. Umarım kabul ederler ve yenisini yollarlar. Tek dileğim bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz R5 1600AF modeli sanırım. Anakartınız uygun BIOS ile gelmemiştir. Belirtiler direkt bunu işaret ediyor. Bu bir kusur değil. Hala eski BIOS’lu anakartlar gelebiliyor. Eski işlemci bulup güncellemek veya servisten destek istemek en iyi seçenekleriniz. İade kabul ederse anakartı satıcıya geri verebilirsiniz. Alacağınız diğer kartlarda da eski BIOS ile gelme riski devam edecektir.
Ryzen 5 1600' dür , AF değildir efendim, eski işlemciden kasıt nedir ? benimki zaten 1. Nesil eski sayılmaz mı ?
Bu durumda yapabilecek pek bir şey yok çok geçmiş olsun hevesiniz kursağnızda kalmış inşallah iadeyi kabul ederler bizi haberdar et ve soracağın bir şey varsa buradayız:)
Merhabalar tekrardan, haber et demiştiniz, geldim.Uzatmadan anlatayım İadeyi verdim,"Üretim kaynaklı sorun bulunamadı"deyip reddettiler. Bugün geri yolladılar tekrar evime geldi. Mesaj yazdı satıcı : "Bios güncelledik tüm slotları da denedik herhangi bir sorun bulunamadı" aynen böyle yazdılar. Bugün yine denedim yine görüntü yok çıldırıcam, yalan mı söylüyorlar doğru mu bilemedim.İşlemciyi de fansız olarak taktım çalıştırdım 2 dakika'da acayip ısındı. Yani işlemcinin çalıştığını bir kez daha anladım. Ama neden görüntü yok? Bios güncelledik falan dediler ama yalan. Ne yapayım ben bunları dava mı edim :) Tekrar iade etmek istiyorum bu sefer keyfimden ettim yazacağım açıklamaya. Madem kusurlu ürün değilmiş kabul edecekler mecbur :D

Bir de bendeki ekran kartı (GT 1030) ekstra kabloya gerek olmadan çalışıyor. Anakarttan alıyor yani gücü. Slot problemli bence. Ya da bunlar dahili grafik kartlı bir işlemci takıp görüntü aldılar bence. İşlemci çalışıyor yani ısındığına göre. Böyle olma ihtimali var mıdır ?

Son düzenleme:
Ryzen 5 1600' dür, af değildir efendim, eski işlemciden kasıt nedir? Benimki zaten 1. nesil eski sayılmaz mı?

Merhabalar tekrardan, haber et demiştiniz, geldim. Uzatmadan anlatayım iadeyi verdim,"üretim kaynaklı sorun bulunamadı"deyip reddettiler. Bugün geri yolladılar tekrar evime geldi. Mesaj yazdı satıcı: "BIOS güncelledik tüm slotları da denedik herhangi bir sorun bulunamadı" aynen böyle yazdılar. Bugün yine denedim yine görüntü yok çıldıracağım, yalan mı söylüyorlar doğru mu bilemedim. İşlemciyi de fansız olarak taktım çalıştırdım 2 Dakika'da acayip ısındı. Yani işlemcinin çalıştığını bir kez daha anladım. Ama neden görüntü yok? BIOS güncelledik falan dediler ama yalan. Ne yapayım ben bunları dava mı edim :) tekrar iade etmek istiyorum bu sefer keyfimden ettim yazacağım açıklamaya. Madem kusurlu ürün değilmiş kabul edecekler mecbur :D

Bir de bendeki ekran kartı (GT 1030) ekstra kabloya gerek olmadan çalışıyor. Anakarttan alıyor yani gücü. Slot problemli bence. Ya da bunlar dahili grafik kartlı bir işlemci takıp görüntü aldılar bence. İşlemci çalışıyor yani ısındığına göre. Böyle olma ihtimali var mıdır?

Kanka senin sorunun büyük ihtimalle anakart ekran kartını tanımayıp enerji vermiyor elinde başka bir ekran kartı varsa dene anakartta yine olmazsa fotoğraflari ile birlikte satın aldığın yere gönder ama bizi mutlaka haberdar et.

Kanka senin sorunun büyük ihtimalle anakart ekran kartını tanımayıp enerji vermiyor elinde başka bir ekran kartı varsa dene anakartta yine olmazsa fotoğraflari ile birlikte satın aldığın yere gönder ama bizi mutlaka ha
Kanka senin sorunun büyük ihtimalle anakart ekran kartını tanımayıp enerji vermiyor elinde başka bir ekran kartı varsa dene anakartta yine olmazsa fotoğraflari ile birlikte satın aldığın yere gönder ama bizi mutlaka haberdar et.
Yedekte 1 ekran kartı daha vardı onu da denedim yine görüntü yok kanka. O da GT 1030 gibi düşük model, Fansız ve ektra pc-e kablosu falan gerek yok takmaya. Anakartın ekran kartını görmeme olayı nedir? o nasıl oluyor kanka

Anakart anakart demişsiniz de belki de sorun ekran kartında. Görüntü kablosu olarak ne kullanıyorsunuz? Arada dönüştürücü falan var mı? Dönüştürücüler bu soruna sebebiyet verebiliyor.
Ekran kartı sağlam kardeşim şuan kullandığım, Evet dönüştürücü var. Çünkü monitörüm VGA , ekran kartım da HDMI çıkışı. Hadi diyelim bundan kaynaklanıyor, Orjinal HDMI kablosuyla televizyona da bağladım (Dönüştürücüsüz) yine görüntü yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı