Gigabyte B450M S2H M.2 SSD önerisi

gakgor

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yazdığım gibi B450M S2H anakart için M.2 SSD önerilerinizi bekliyorum. Şu an Samsung EVO 860 takılı bilgisayarımda ancak laptopum çok ağırlaştığı için bu SSD'yi laptopa takacağım. Masaüstüme de M.2 alayım diyorum. Asıl konu ise ileride anakartımı da değiştirmeyi düşünüyorum. Yani pce 4.0 M.2'da olabilir tam performans vermese de. Anakartımın desteklediği en iyi fiyat performans SSD önerisi istiyorum sizden. Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartını değiştirmeni ben tavsiye etmem açıkçası. Yani bütçeni ve kaç GB M.2 SSD istediğini bilmiyorum fakat Kioxia G2 500GB veya 1TB modelini öneririm. DRAM'lı iyi bir M.2 SSD.

Anakartını değiştirmeni ben tavsiye etmem açıkçası. Yani bütçeni ve kaç GB M.2 SSD istediğini bilmiyorum fakat Kioxia G2 500GB veya 1TB modelini öneririm. DRAM'lı iyi bir M.2 SSD.
Aynen öyle. PCIe 4.0 için anakart değiştirilmez düşüncesindeyim ben de. B550 bir anakart alabilirsiniz yine de isterseniz.

Kapasite ve bütçe belirtmemişsin. Elindeki tek M.2 yuvasını adam gibi bir modelle doldurup ileride başka anakart veya yeni sisteme taşıma ihtimali yüzünden kaliteli 1TB model önerimi bırakıyorum:

Güncel fiyatı: ~3500₺

Daha yüksek kapasite istersen üsttekinin 2TB olanı da var elbette. Ancak daha hesaplı 2TB için(~4300₺):
Bu modelin DRAM önbelleği yoktur ama güncel model olarak -HMB desteği ile- çok da fark etmeyecektir. En azından çoğu kullanıcı için yeterlidir.

Aynen öyle. PCI-e 4.0 için anakart değiştirilmez düşüncesindeyim ben de. B550 bir anakart alabilirsiniz yine de isterseniz.
Ben B450 SH2'den B550M-K ARGB anakarta geçtim. Yani performans artışı hissedemedim. 2 M.2 slot'um, ARGB yuvam ve yeni anakartım oldu fakat bunlara değmedi.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler. Madem 4.0 m.2 alacam fiyat da biraz cinriliğe kaçtım 1 tb da iyi bi alan. Bunu almayı düşünüyorum bu fiyatta daha iyi bir öneriniz yoksa https://www.hepsiburada.com/kingston-snv3s-1000g-6000-4000mb-s-1tb-2280-nvme-ssd-pm-HBC00006TCEUL
O modelden daha iyi bir önerim var.

Kingston NV3'ün kullandığı NAND(hafıza çipleri) türü QLC'dir. Nispeten kısa ömürlü ve düşük performanslıdır. Aşağıda vereceğim iki model TLC kullanıyor. Yeni QLC'lerin kalitesi hakkında kesin bilgim yok(daha iyi gibi gözüküyorlar) ama genel olarak düşük TBW garantisi verilmesi ve önbellek dolduktan sonra daha düşük yazma hızına düşmesi(*) sebebiyle birincil SSD olarak kullanılmasını tavsiye etmiyorum.

İlk öncelikli tercihim SN580 olurdu. Madem bütçen bu civarda, benim içime en çok sinen budur.

*: SSD'lerin normal depolama alanından hariç, genelde %10-20 oranı kadar bir alanı SLC/pSLC gibi isimler verilen bir önbelleği vardır. Bu alan kağıt üstünde görülen maksimum hızı verebilmektedir. Sürekli yazma işlemi yapılırken burası dolduğunda yazma hızı kağıt üstündeki değerden çok daha aşağıya iner. Bu düşüş QLC yongalarda TLC'ye göre daha fazladır. SSD bir süre boşta çalıştığında bu kısmı yavaş yavaş normal alana taşır ve yazma hızı normale döner. Bu bilgiler ışığında bahsedilen önbelleğin dolduktan sonraki vereceği performans da SSD incelemesinde önemlidir. Örneğin WD Blue SN580 bu anlamda başarılı görünüyor. Bu SLC veya pSLC gibi önbelleklerin miktarı ve aynı zamanda SSD'nin bu alan dolduktan sonra vereceği yazma hızı modelden modele değişiyor ve piyasadaki incelemesi yapılmamış çoğu model için muammadır.

Sanırım bunla aynı amazondan hemen gelir miki

Sanırım bunla aynı amazondan hemen gelir miki
Daha önce amazondan hiç alışveriş yapmadım

Geri
Yukarı