Gigabyte B450M S2H RAM MHz yükseltme

Maslany

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar; Gigabyte B450M S2H anakartım, 8 GB X2 Corsair RAM'im var. Bunu 3000 MHz çıkartmak istiyorum. Hiç overlock dedikleri işlemi yapmadım daha önce. Çok araştırdım ama kendi kartıma dair tam bilgi bulamadım. Bende BIOS ayarlardan profil 1 seçtim otomatik 3000 MHz çekti. Voltaj ayarları veya başka ayarlar yapmam gerekiyor mu acaba? 2 adet 8 GB RAM'im var sadece profil 1 gözüküyor bunu seçtiğimde ikisinidemi 3000 MHz çekmiş oluyor acaba? 3000 MHz olduğunu nereden öğrenebilirim acaba doğru yapmışsam?

Aşağıdaki linklerde BIOS'daki ayarlarım mevcut acaba ayarlarım doğrumu ya da başka bir şey yapmam gerekli mi?

QFTKnI.jpg
QFYkMp.jpg
QFYr1j.jpg
QFYSuU.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet doğru yapmışsınız. CPU-Z programını indirin ve Memory sekmesini kontrol edin. DRAM Frequency yazan yerdeki değeri iki ile çarpacaksınız. Orada 1500 civarı bir değer yazıyorsa bellekleriniz sorunsuz bir şekilde çalışıyor demektir.

Merhabalar; Gigabyte B450M S2H anakartım, 8 GB X2 Corsair RAM'im var. Bunu 3000 MHz çıkartmak istiyorum. Hiç overlock dedikleri işlemi yapmadım daha önce. Çok araştırdım ama kendi kartıma dair tam bilgi bulamadım. Bende BIOS ayarlardan profil 1 seçtim otomatik 3000 MHz çekti. Voltaj ayarları veya başka ayarlar yapmam gerekiyor mu acaba? 2 adet 8 GB RAM'im var sadece profil 1 gözüküyor bunu seçtiğimde ikisinidemi 3000 MHz çekmiş oluyor acaba? 3000 MHz olduğunu nereden öğrenebilirim acaba doğru yapmışsam?

Aşağıdaki linklerde BIOS'daki ayarlarım mevcut acaba ayarlarım doğrumu ya da başka bir şey yapmam gerekli mi?

Eki Görüntüle 543128Eki Görüntüle 543129Eki Görüntüle 543130Eki Görüntüle 543131
Yaptığınız işlem XMP açmak ve onu Profile 1 veya bazı modellerde 2 yapınca anakart otomatik ayarlamayı yapar. Değerler doğru 😀

Evet doğru yapmışsınız. CPU-Z programını indirin ve Memory sekmesini kontrol edin. DRAM Frequency yazan yerdeki değeri iki ile çarpacaksınız. Orada 1500 civarı bir değer yazıyorsa bellekleriniz sorunsuz bir şekilde çalışıyor demektir.
dediğinizi yaptım dram frequency 1064.1 Mhz gösteriyor . 2x 2128 yapıyor. Dediğinize göre düzgün çalışmıyor sanırım ramlerim ? Ne yapmam lazım acaba nasıl çözerim ?

Yukarıdaki değişiklikleri yaptığınız zaman düzgün bir şekilde kaydedip BIOS'tan öyle mi çıktınız yoksa kaydetmeden mi çıktınız? Eğer ayarlarınızı kaydetmediyseniz tekrar aynı değişiklikleri yapın ve kaydedin.

evet dediğiniz gibi yapmışım düzelttim oldu şimdi :) Çok teşekkürler yardımlarınız için arkadaşlar çok sağolun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı