Hocam o anakartı sordum tam şimdi ''Fazı düşük alınmaz'' dediler faz ne demek biliyor musunuz?AsRock B550M Pro4 AM4, DDR4, 4733MHz+, HDMI / DP / VGA, m.2 Armor, PCI-e 4.0, USB3.2, RGB, ARGB, mATX Anakart | Teknobiyotik
New Page 1www.teknobiyotik.com
ATX olması şart değilse B550M Pro 4 burada 2550 TL. Öneririm. Aorus Elite V2 ve Aorus Elite arasında tam. Arkadaşıma aldık geçen 5700X ile kullanıyor. Overall'da tam alınacak mobo.
bu arada amazon prime ile Asus Tuf Gaming B550M-E AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bunuda alabiliyorum bütçeme uygunB550M Aorus Elite ile B550M DS3H tamamen aynı anakart, sadece B550M Aorus Elite daha süslü püslü gözüküyor o kadar.
B550M-A PRO ise en berbat B550 anakartlardan bir tanesi. Kötü VRM soğutmasına ve 4 pin işlemci güç bağlantısına sahip. Ek olarak ARGB portu yok ve sadece 1 adet M.2 slotu var.
B550 PRO4 o paraya alınmaz. 3100 liranız varsa B550 Aorus Elite V2 en iyi tercih.
Gigabyte B550 Aorus Elite V2 AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte B550 Aorus Elite V2 AMD AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte B550 Aorus Elite V2 AMD AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 5.390,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Hocam o anakartı sordum tam şimdi ''Fazı düşük alınmaz'' dediler faz ne demek biliyor musunuz?
Hocam sizide çok yordum özür dilerim, biraz heyecanlıyım açıkcası. En son peki siz hangisini öneriyorsunuz ona göre şimdi sipariş vereceğim.Normalde farklı bir tanımı var ama en basit anlayacağınız şekilde şuna çevireyim: işlemcinin yanında bulunan ve işlemciye gücü düzgünce regüle eden bileşenler. Aynı şey diğer bileşenler için de geçerli. Mesela RAM.
Misal anakart incelemelerine baktığınızda "6+2 phase" gibi tanımlar görürsünüz. Sayısal olarak değerini belirtiyor bu. Ne kadar fazla VRM var ise o kadar stabil bir güç aktarımı söz konusu.
Eki Görüntüle 1734902
Hocam sizide çok yordum özür dilerim, biraz heyecanlıyım açıkcası. En son peki siz hangisini öneriyorsunuz ona göre şimdi sipariş vereceğim.
Önemli değil ne yorması. Bütçeniz varsa Aorus Elite V2.
Hocam tekrardan çok teşekkür ederim zaman ayırıp yorum yaptığınız için, sonuç olarak en son hangisini öneriyorsunuz?B550M DS3H, B550M-E'den daha iyi bir model.
B550M Pro4 modeli de güzel bu arada. 6 faz işlemci için 55A gücünde, 2 faz SoC için 55A gücünde. Yani fazlasıyla yeterli.
B550M DS3H modeli ise 5 faz işlemci için 46A gücünde, 3 faz SoC için 46A gücünde. Totalde B550M Pro4'ün faz sayısı DS3H'ye göre daha yüksek.
Fazla faz olmasının artısı şudur: İşlemcin diyelim 100A ihtiyaç duyuyor. Anakartta 6 faz var ise 100/6 şeklinde amper dağılımı olur, 5 faz var ise 100/5 şeklinde amper dağılımı olur. 100/6 olanın faz başına 16.5 amper geçeceği yerde 100/5 olandan faz başına 20 amper geçer. Bu da faz başına 16.5 amper geçen anakartın daha soğuk çalışacağı anlamına gelir. Tabii VRM heatsink gibi harici etkenleri saymadan yapıyorum bu yorumu.
Dediğim gibi, B550M Aorus Elite ile B550M DS3H tamamen aynı anakart, yani B550M Aorus Elite alırsanız sadece tasarıma üste para vermiş olacaksınız.Hocam tekrardan çok teşekkür ederim zaman ayırıp yorum yaptığınız için, sonuç olarak en son hangisini öneriyorsunuz?
çok teşekkür ederim hocam tekrardan, iyi forumlar diliyorumDediğim gibi, B550M Aorus Elite ile B550M DS3H tamamen aynı anakart, yani B550M Aorus Elite alırsanız sadece tasarıma üste para vermiş olacaksınız.
B550 Gaming X V2 ile B550M DS3H arasından ise benim tercihim eğer sonradan 5900X veya 5950X almayacaksanız B550M DS3H yönünde.
Bence ileride sistemi sürekli upgrade edeceksen gaming x v2 al. Fazladan pci express ve fan portları işine yarayabilir. Bütçen varmış sonuçta.çok teşekkür ederim hocam tekrardan, iyi forumlar diliyorum