Gigabyte B550M-DS3H sistemde RAM ve performans sorunu

Sir Yılmaz

Hectopat
RAM
GoodRam 32GB (2x16GB) IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 Siyah Dual Kit
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury Renegade SFYRS/1000G PCI-Express 4.0
Ekran kartı
Sapphire PULSE Radeon RX 6600
Anakart
Gigabyte B550M-DS3H
İşlemci
Ryzen 5 5600X + AMD Wraith Prism
merhaba,
2022 yılında şu an kullandığım anakartı yeni almıştım. Yeni aldığım anakarta işlemcimi takarken işlemcimin pinlerini yamulttum ve tamir ettirmek için bir bilgisayarcıya götürdüm. Götürdüğüm yerde pinler düzeltildi ve sistem çalışmaya başladı. 2022 yılından beri kullanıyorum; ancak RAM'ler Dual channel çalışmıyor (hatta anakartın 3. ve 4. RAM slotu hiç çalışmıyor). Ayrıca XMP'yi açtığımda mavi ekran hataları alıyorum. (bazen bu hatalar çok sık oluyor, bu yüzden XMP'yi kapatıyorum ve RAM'ler 2133 MHz'de çalışıyor.) Bu durum sistemin performansını ciddi şekilde düşürüyor. Hatanın RAM'lerden veya anakarttan kaynaklandığını düşünmüyorum.

Sizce bu durum düzeltilebilir mi? Eğer öyleyse, Ankara'da tamir ettirebileceğim bir yer var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsi görüşüm pinlerin RAM yolu ile iletişim kuran kısmında bir sorun var, muhtemelen sisteme daha yüksek kapasiteli RAM takıp render gibi bir işlem ile RAM kullanımını yükseltseniz sistem 2133MHz'de de mavi ekran verecekti. Benim şahsi önerim ikinci elde rahatlıkla 300-500 TL bandında satılan bir Ryzen 3 1200 işlemci alın ve işlemci ile sistemi test edin. İvedik'de bu tarz anakart tamiri gibi işleri yapan bir yer vardı, adresini bulursam eklerim.

Geri
Yukarı