Gigabyte G24F vs LG 24GN650-B

• Konuyu başlatan 789
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.984

789

Hectopat
Daha fazla  
Sizce hangi monitörü almalıyım? Diğer konulardaki yorumlar pek bir sonuca çıkaramadı o yüzden bu konuyu açıyorum. Gigabyte'nin fiyatı ve 165 Hz olması daha iyi gibime geldi ama galiba HDR yok Gigabyte'de. G24F de sRGB %120 iken LG de %99 ama LG'de HDR 10 var sizce hangisini tercih etmeliyim? (Linkteki LG 600 olan 650'yi bulamadım şimdilik o yüzden bunu attım ama bulduğum 650 modelle 600'ün arasında 10 TL fark var)

LG olanı mağazada incelemiştim ve çok sallanan bir monitör. Masanız inceyse klavyede yazarken sallanabilir. Gigabyte G24F tavsiye ederim ama onda da kronik cızırtı sorunu varmış, bir araştırın isterseniz detaylı.

Cızırtı nasıl bir cızırtı hoparlör yok diye biliyorum bir parçasından geliyorsa sıkıntı bence dediğiniz gibi araştıracağım.

HDR'yi dikkate almayın. Bu tarz monitörlerde asla istenilen şekilde çalışmıyor. Ben 24GN650-B kullanıcısıyım. Ayakları biraz büyük olduğu için masada yer kaplıyor. Bunu dikkate alın. Renk doygunluğu, Güncel Sync teknolojisi, pivot özelliği gibi hususları hesaba kattığımızda güzel bir monitör. 24GN600-B ise pivot özelliğinden yoksun olarak diğer tüm özelliklerde aynı imkanları tanıyor. Bu şekilde bir yaklaşım yapabilirim.

HDR'yi dikkate almayın. Bu tarz monitörlerde asla istenilen şekilde çalışmıyor. Ben 24GN650-B kullanıcısıyım. Ayakları biraz büyük olduğu için masada yer kaplıyor. Bunu dikkate alın. Renk doygunluğu, güncel Sync teknolojisi, pivot özelliği gibi hususları hesaba kattığımızda güzel bir monitör. 24GN600-B ise pivot özelliğinden yoksun olarak diğer tüm özelliklerde aynı imkanları tanıyor. Bu şekilde bir yaklaşım yapabilirim.

Evet bu konuyu açtıktan sonra HDR'nin monitörlerde öyle olduğunu okudum. 1 Aydır monitör arıyorum güzel bir monitör arıyorum hala alamadım. Siz hangisini önerirsiniz?

Evet bu konuyu açtıktan sonra HDR'nin monitörlerde öyle olduğunu okudum. 1 Aydır monitör arıyorum güzel bir monitör arıyorum hala alamadım. Siz hangisini önerirsiniz?
Youtube'u da kullanın. Her iki monitörün renk kalitesi olarak neler sunduğuna dair içerikler var. Burada 144-165 Hz kıyasına zaten girmeyeceğim. Sizi asıl tatmin edecek hususlar, renkler ve gölgelenme dereceleridir. Gölgelenme çoğu monitörde oluyor ve uygun overdrive seçeneği ile kurtarılabiliyor. Renkler ise panelin kalitesi neyse oradan devam edecektir.

YouTube'u da kullanın. Her iki monitörün renk kalitesi olarak neler sunduğuna dair içerikler var. Burada 144-165 Hz kıyasına zaten girmeyeceğim. Sizi asıl tatmin edecek hususlar, renkler ve gölgelenme dereceleridir. Gölgelenme çoğu monitörde oluyor ve uygun OverDrive seçeneği ile kurtarılabiliyor. Renkler ise panelin kalitesi neyse oradan devam edecektir.

İki monitörde çok iyi geldi bana açıkçası karar veremedim. 144 ile çok fark olmayacağını bilsemde 165 Hz hem de daha ucuz olması daha hoşuma gitti, stand olarak da galiba 650'den daha küçük ama yine de arada kaldım siz ne önerirsiniz?

İki monitörde çok iyi geldi bana açıkçası karar veremedim. 144 ile çok fark olmayacağını bilsemde 165 Hz hem de daha ucuz olması daha hoşuma gitti, stand olarak da galiba 650'den daha küçük ama yine de arada kaldım siz ne önerirsiniz?
Ben her iki durumda da üzüleceğinizi sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı