Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming Video/Graphics Card

Asabi bey benim soruya siz de bir el atsanız :ROFL:. Şimdiden teşekkürler.
Aslında kartlar yeni hemen almamak daha mantıklı. Şimdi hem fiyatı yüksek hem de kronik sorunları var mı yok mu belli değil. Hepimiz bir an önce almak için hevesliyiz ama olması gereken bir süre beklemek. AMD tarafından Nvidia kartlara rakip anlamında kartlar da piyasada yaygınlaşınca almak lazım. Yurtdışından kart alınacaksa en iyi zaman kasım ayı sonu gibi gerçekleşen "Black Friday" yani "kara cuma" indirimlerinde almak. Hem büyük indirimler yapılıyor hem de yoğun gümrükten dolayı bir çok ürünün gümrüksüz geçme ihtimali oluyor. O zamana kadar kim bekler orası ayrı ama bekleyen büyük kâr eder. Hem kartların astarı çıkar ortaya hem de fiyatlar düşer.
Ben de düşünmüyor değilim acaba AMD RX480'e mi dönsem diye. Aradaki fark baya yüksek. Ben FullHD TV'ye bağlı kullandığım için aslında GTX1070 bana fazla bile. 3-4 sene hiç bir ayarı kısmadan Allah ne verdiyse açıp kullanırım diye düşünüyordum ama TV'de 60fps'den fazlası ziyan, RX480'de işimi görecekse aradaki fark boşuna olur.
Bak şimdi sen 1080 mi 1070 mi derken aklına RX480 sokuyorum :)

Açıkçası ben de beklemek istesem de sistem yaz tatiline gerek. Amd tarafını çok düşünmedim açıkçası da şuan nvidia çıkmazındayım garanti her şeyi bozdu:D.

Aslında kartlar yeni hemen almamak daha mantıklı. Şimdi hem fiyatı yüksek hem de kronik sorunları var mı yok mu belli değil. Hepimiz bir an önce almak için hevesliyiz ama olması gereken bir süre beklemek. AMD tarafından Nvidia kartlara rakip anlamında kartlar da piyasada yaygınlaşınca almak lazım. Yurtdışından kart alınacaksa en iyi zaman kasım ayı sonu gibi gerçekleşen "Black Friday" yani "kara cuma" indirimlerinde almak. Hem büyük indirimler yapılıyor hem de yoğun gümrükten dolayı bir çok ürünün gümrüksüz geçme ihtimali oluyor. O zamana kadar kim bekler orası ayrı ama bekleyen büyük kâr eder. Hem kartların astarı çıkar ortaya hem de fiyatlar düşer.
Ben de düşünmüyor değilim acaba AMD RX480'e mi dönsem diye. Aradaki fark baya yüksek. Ben FullHD TV'ye bağlı kullandığım için aslında GTX1070 bana fazla bile. 3-4 sene hiç bir ayarı kısmadan Allah ne verdiyse açıp kullanırım diye düşünüyordum ama TV'de 60fps'den fazlası ziyan, RX480'de işimi görecekse aradaki fark boşuna olur.
Bak şimdi sen 1080 mi 1070 mi derken aklına RX480 sokuyorum :)

O zamana kadar 1070, 1080, 1060 ve AMD RX bütün serileri çıkar. Bu kartların tamamının benchmarkları yapılmış vede ucuzlamış olur. Aynı şekilde 1080Ti ve AMD Vega HBM kartlarda yeni çıkmış olur. Bence asıl gümbürtü yeni çıkmış olacak 1080Ti ve HBM bellekli Vega kartlar için olur kara cuma'da. 4K 144Hz monitörlerde bu kadar güçlü kartlar çıktığı vakit piyasaya sürülebilir. O zaman 4K monitörlere de rağbet olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı