Gigabyte GTX 1660 6 GB Sisteme takıldığı an yandı

Mr Ozan

Femtopat
Katılım
19 Mart 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Dün saat 17:30 da Gaming Gen'den satın aldığım Gigabyte GTX 1660 6 GB OC Model kartım elime geçti. Saat 18:00'da deneme amaçlı kasama taktım. Kasa bir türlü çalışmadı, Power'a bastım start vermedi. Akabinde halihazırda kullanmakta olduğum ASUS TUF GTX 1660 6 GB Ekran kartımı taktım, sorunsuz çalıştı. Çıkarıp tekrar Gigabyte kartı taktım Power'a bastığımda karttan bir kıvılcım çıkmaya ve yanmaya başladı, PSU'dan hemen kapattım bilgisayarı. Hemen kartı söküp tekrar ASUS kartımı taktım bilgisayarıma bir zarar verdi mi diye, şükür bilgisayarım sağlam. Ben site üzerinden iade talebi oluşturdum ama henüz dönüş yapılmadı tarafıma muhtemelen gün içerisinde yaparlar. İade ya da değişim konusunda bana bir sıkıntı çıkarırlar mı? Çıkarırlar ise bana önerebileceğiniz bir yol var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada kasam 1 Aylık, Anakartım ASUS Prime B450M-K II PSU ise ASUS TUF Gaming 550W. Kartın yanan yerinin görselini de paylaşıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • F51B2D0E-C0DC-4156-9DD9-F148D3AA53EB.jpeg
    F51B2D0E-C0DC-4156-9DD9-F148D3AA53EB.jpeg
    175 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Dün saat 17:30 da Gaming Gen'den satın aldığım Gigabyte GTX 1660 6 GB OC model kartım elime geçti. Saat 18:00'da deneme amaçlı kasama taktım. Kasa bir türlü çalışmadı, Power'a bastım start vermedi. Akabinde halihazırda kullanmakta olduğum ASUS TUF GTX 1660 6 GB ekran kartımı taktım, sorunsuz çalıştı. Çıkarıp tekrar Gigabyte kartı taktım Power'a bastığımda karttan bir kıvılcım çıkmaya ve yanmaya başladı, PSU'dan hemen kapattım bilgisayarı. Hemen kartı söküp tekrar ASUS kartımı taktım bilgisayarıma bir zarar verdi mi diye, şükür bilgisayarım sağlam. Ben site üzerinden iade talebi oluşturdum ama henüz dönüş yapılmadı tarafıma muhtemelen gün içerisinde yaparlar. İade ya da değişim konusunda bana bir sıkıntı çıkarırlar mı? Çıkarırlar ise bana önerebileceğiniz bir yol var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada kasam 1 aylık, anakartım ASUS Prime B450M-K II PSU ise ASUS TUF Gaming 550W. Kartın yanan yerinin görselini de paylaşıyorum.

Kullanıcı hatası olduğunu zannetmiyorum. Muhtemelen üstelerseniz iadesini/değişimini alırlar.
 
Geçmiş olsun Power kaliteli aslında OPP/OVP/UVP/SCP/OCP/OTP korumalara sahip buna rağmen ekran kartının dirençleri yanmış. Ekran kartında üretim hatası olabilir bence Power Gigabyte ekran kartları cidden kalitesiz geliyor bana yahu PSU kalitesiz olsa bundan kaynaklı derdim ama gerçek 550 Watt PSU

CPU'da dahili grafik işlemci var mı görüntü geliyor mu

 
Bana kullanıcı hatası gibi gelmedi. İade veya değişim yapmazlarsa doğruca tüketici hakem heyetine gidin.

Evet gönderdim bakalım bugün, artık sonuçlanınca paylaşırım sizlerle de.
Geçmiş olsun Power kaliteli aslında OPP/OVP/UVP/SCP/OCP/OTP korumalara sahip buna rağmen ekran kartının dirençleri yanmış. Ekran kartında üretim hatası olabilir bence Power Gigabyte ekran kartları cidden kalitesiz geliyor bana yahu PSU kalitesiz olsa bundan kaynaklı derdim ama gerçek 550 Watt PSU.

CPU'da dahili grafik işlemci var mı görüntü geliyor mu?


Yok Ryzen 5 2600 işlemcim, kasayı da alalı 3 hafta oldu daha. Şükür onda bir sıkıntı yok. ASUS TUF ROG STRIX GTX 1660 6 GB kartım var onunla şu an sorunsuz kullanmaktayım aynı kasayı. İnanır mısınız kaynak makinesi gibi kıvılcım çıkarmaya başladı 10 saniye geç kapatsam kasa da yanardı eminim.
Çok geçmiş olsun. Umarım sıkıntısız değişim yaparlar.

Umarım, çok teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı